Opel Combo: aansluiting 'aux' originele autoradio opel combo(corsa) bj 2006

Bouwjaar: 2006

Hallo,

Toch even informeren omdat het nergens duidelijk is (ook niet in dit forum). Ik zou een stereo (dus 3 draden) geluidsbron (aux) willen aansluiten op m'n originele opel autoradio (Blaupunkt).
Er kunnen van die kabeltjes verkregen worden die op de achterkant van de radio kunnen ingeplugt worden maar ik heb er geen idee van of dat zal werken (welke pinnen moeten aanwezig zijn?).
Bovendien zal dat niet zo maar lukken want het onderste gedeelte van de connector (wel plastic; geen vrouwelijke kontakten) zal in de weg zitten.
Het is ook niet zeker als stereo mogelijk is. Er zit wel een 'mute' op voor de telefoon maar dit is een mono signaal.
Om het duidelijk te maken waarover ik praat heb ik hier de links naar de grote foto's:
[url=http://www.pictureshack.us/view_1000DSC0...][img]http://www.pictureshack.us/thumbs/1000DS...[/img][/url]
[url=http://www.pictureshack.us/view_1327DSC0...][img]http://www.pictureshack.us/thumbs/1327DS...[/img][/url]
[url=http://www.pictureshack.us/view_8615DSC0...][img]http://www.pictureshack.us/thumbs/8615DS...[/img][/url]
[url=http://www.pictureshack.us/view_7189DSC0...][img]http://www.pictureshack.us/thumbs/7189DS...[/img][/url]

Alvast bedankt!

GRTZ

mutmong

Geplaatst door mutmong (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

mutmong (0), 13 jaar geleden

Nee, voorlopig niet. Als niet geregistreerde is er blijkbaar geen zoekfunctie beschikbaar.

Toch bedankt voor de tip!

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Als ik de sticker op de radio mag geloven zit er geen aux op ?
Het is me ook onduidelijk wat je wilt, wil je een extern signaal invoeren(bijvoorbeeld van een mp3 speler) of wil je bijvoorbeeld een extra versterker van het uitgaande signaal hebben.

Mark

mutmong (0), 13 jaar geleden

..extern signaal invoeren

mutmong (0), 13 jaar geleden

..en ik vraag me af wat de 'CAN H', 'CAN L', 'AA', 'CC +', 'C -' betekenen. Er moeten alvast ook klemmen voorzien zijn om data naar de display boven op het dashboard door te sturen (dus zal het wel tussen deze klemmen zitten).
Verder vraag ik me ook af waar de 12V zit waarvan veel stroom kan gevraagd worden en waar de 12V zit die dient om te schakelen (die dus samen met de contactsleutel aan/uit schakelt).

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je een extern signaal in wil voeren zijn er van die kleine zendertjes te koop die je in de cigaretten aansteker kan steken en een signaal uitzend tussen 88-108Mhz dat kun je gewoon op je autoradio ontvangen.
In die zendertjes kun je een sd kaart doen met mp3 of een kabeltje insteken waar je een ander apparaat op kan aansluiten.
bijvoorbeeld zoiets http://www2.conrad.nl/goto.php?artikel=3...

mutmong (0), 13 jaar geleden

De reden waarom ik een rechtstreekse aansluiting wou gebruiken was omdat ik nog niet veel goeds van FM zenders gelezen had.
De beoordelingen van de gebruikers van dit toestel zijn wel positief. Misschien moet ik mij dan toch maar zoiets aanschaffen.
Toch bedankt voor de tip!

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Tja voor auto's waar je niet makkelijk een losse autoradio in kan bouwen is dit een makkelijke oplossing, beter is een autoradio met alles erin.
ik heb zelf een gsm met zo'n zendertje erin (N79) dus ongeacht in welke auto ik stap ik heb altijd mijn eigen muziek bij me.

mutmong (0), 13 jaar geleden

[quote=pe3hmp]Tja voor auto's waar je niet makkelijk een losse autoradio in kan bouwen is dit een makkelijke oplossing, beter is een autoradio met alles erin.
ik heb zelf een gsm met zo'n zendertje erin (N79) dus ongeacht in welke auto ik stap ik heb altijd mijn eigen muziek bij me.[/quote]
die N79 klinkt wel interessant maar ik denk niet dat er nog veel GSM's met fm-zender gemaakt worden.
Ik heb er ook al aan gedacht om een andere radio in te bouwen maar er zou mij dan iemand moeten kunnen vertellen welk omzetstuk ik kan gebruiken.
De huidige fiche is volgens mij redelijk opel-achtig omdat het met een extra klem is en omdat er ook data verstuurd wordt naar de display bovenaan.

Een bleutooth autoradio zou voor mij ideaal zijn omdat al m'n muziek op m'n bleutooth-gsm staat. Een (degelijke) bleutooth autoradio kost ook 120€ en de inbouwkit voor m'n dashboard zal ook wel 40€ kosten.

Nu vlug even opzoeken welke mobieltjes uitgerust zijn met een fm-modulator(=zender)

pe3hmp (0) PRO, 13 jaar geleden

Uit mijn hoofd is de nokia N86 en wellicht ook de nieuwe nokia N8 uitgerust met een zendertje.
de twee stekkers die gebruikt worden zijn standaard iso stekkers, als de kabel al niet bij je radio zit dan kun je ze voor een paar euro los kopen.

mutmong (0), 13 jaar geleden

Maar ik ben niet zeker als dit zal passen en als alle nodig verbindingen aanwezig zijn in de connector van de auto en op de autoradio.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.