Opel Corsa: aantrekken koppelingskabel

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal,

Mijn opel corsa heeft het probleem dat als ik hem in achteruit zet, de tanden nogal hard kraken op elkaar. Een tijdje geleden had ik dat ook aan de hand maar de garagist heeft dit toen hersteld door de ontkoppelingskabel wat aan te trekken (hij heeft dit gewoon met de hand gedaan, zonder enig speciaal materiaal). Door dit aantrekken kwam het ontkoppelingspedaal in rust ook iets meer naar voren te staan (dichter naar bestuurderskant toe, verder weg van motorruimte). Nu heb ik dit probleem weer. Kan iemand mij vertellen waar ik juist aan moet draaien?

Jan

jeanke0307

Geplaatst door jeanke0307 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je voor de auto staatrechts in de motorruimte kijkt zie je de versnellingsbak, daar zit een hevel met een kabel, op die kabel zit een (rare) moer deze moet je dan iets aan draaien.

Willem

jeanke0307 (0), 19 jaar geleden

Alvast bedankt voor je antwoord! Die kabel heb ik ondertussen gevonden... als je voor de auto staat zoals jij beschrijft, moet je die kabel dan volgen van je weg of naar je toe om bij dat moertje te komen?

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

richting de radiator en dan zie je de koppelingshevel en dan krijg je die moer die ligt namelijk tegen de koppelingshevel.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.