Opel Corsa: Radio werkt niet wanneer motor draait

Bouwjaar: 1998

Vreemd maar klein probleem. De autoradio werkt wanneer het contact op I en II staat, maar zodra de motor gestart is, krijgt hij geen stroom meer. De radio werkt dus enkel wanneer het originele display van de auto niet werkt. heeft iemand een suggestie?

danielm

Geplaatst door danielm (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

wageral (0), 19 jaar geleden

Daniel, ik neem aan dat je bedoelt dat het display niet werkt? Of doet de gehele radio het niet? In het eerste geval moet je even langs de dealer; die programmeert het dan om zodat het display wel werkt. Klaar terwijl je wacht en meestal gratis.
In het tweede geval heb je duidelijk de verkeerde plus-draad te pakken. Zou eigenlijk niet moeten kunnen als je ISO-stekkers gebruikt. Maar dan moet je even meten wat de constante en geschakelde plusdraad is.
Laat even weten wat je precies bedoeld.
Groet,Ger

danielm (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, de hele radio doet het niet, het is geen originele opelradio. Er is inderdaad gebruik gemaakt van de originele ISO stekkers. Zelf dacht ik dus dat het wat te maken zou kunnen hebben met de interactie tussen de autoradio en de display van de boordcomputer.

kasperht (0), 19 jaar geleden

Heeft de radio het eerder wel gedaan in de corsa?
Als je een autoradio op een corsa aansluit moet je altijd de constante en geschakelde plus op de iso-stekker omdraaien. Vaak is de stekker hier al op voorbereid: je moet als ik het me goed herriner de rode en gele draad omdraaien.

wageral (0), 19 jaar geleden

Nee Daniel, dat is niet het geval. Wel is het zo dat je bij een Opel radio de gegevens kunt aflezen in het display. Gebruik je een niet-Opel radio dan verdwijnt de onderste regel (datum) zodra je de radio aanzet. Je kunt dan een draadje doorknippen maar dat is niet verstandig omdat dan ook de voeding voor de antenneversterker onderbroken wordt (slechtere ontvangst). Het beste kan je dan zoals boven vermeld even langs de dealer gaan, dan wordt het softwarematig omgezet. Als jij zegt dat je hele radio geen stroom krijgt is er echt iets mis met de gebruikte plusdraad. Als je een multimeter hebt zou ik de drdaen even nalopen om te checken welke constante en geschakelde plus is. Voor alle zekerheid heb ik een link meegestuurd alwaar je het aansluitschema van de ISO-stekker vind.
Succes en groet,Ger

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

contact blokje vermoedelijk defect..komt vaker voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.