Opel Corsa 1.2 swing: hopeloos geval???

Bouwjaar: 1995

kenners,

We hebben deze corsa ondertussen een jaar en nog niet echt veel lol van gehad. Remsysteem naar zijn moer dus nieuwe schijven voor nieuwe blokjes voor en hele nieuwe trommels achter, zaten te brede banden onder waardoor rijgedrag te klote was voor woorden dus nieuwe velgen nieuwe banden, luchtfilter vervangen, nieuwe bougies, oliefilter vervangen, olie ververst etc etc en nu weer gekloot.

Vorige week besloot de auto af en toe uit het niets af te slaan. Dit gebeurd dan vooral als je tot stilstant komt na of net tijdens het afremmen. Maar ze doet dit dus niet altijd soms gaat het dagen goed en vandaag gebeurde het 3 keer. Nu kwam er vandaag nog eens bij dat het controle lampje gaat branden. Maar als ik de auto afzet en 5 minuten later weer start dan is het lampje uit.
Tevens heb ik een probleem met de buitentemperatuurmeter, deze geeft hele rare waarden weer van min 30 tot normale temperaturen. Nu las ik iets verderop dat dit misschien met elkaar in verband kan staan.
Enige tips wat te doen?
En ja jullie gaan me vast doorsturen naar een garage om hem uit te laten lezen. Maar de garages hier in Den Haag zijn niet zo budgetvriendelijk. Ik heb nl altijd het gevoel dat ik enorm bedrogen wordt hierzo. Dus als laatste vraag, wie weet er een goede, betrouwbare garage in den haag of omgeving?

hartelijk dank,

SharkeY

Geplaatst door SharkeY (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

Je buitentemperatuurmeter is KAPOT. Deze is te vinden onder de voorbumper. Wat betreft luchtfilter,bougies,oliefilter en olie; lijkt mij een gewone kleine beurt. Wat betreft het afslaan icm je controlelampje <-ff naar de dealer en uit laten lezen

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Temp. voeler idd defect.
en effe uit laten lezen.

Willem

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

afslaan kan ook in de stappenmotor zitten toch,Willem?Had ik ooit bij mijn Kadett 1.4i,en tsja,remmen ,bougies etc en ook te brede banden,daar kan het autootje niks aan doen.Dat is de verdienste van de vorige eigenaar.Overigens is 1995 ook al weer 10 jaar oud,dus tsja,er kan wel eens wat stuk gaan.

Raaja (0), 19 jaar geleden

ik had ook dat mijn tigra af en toe afsloeg icm het controle lampje... maar bij mij begon hij eerst te branden en als ik dan remde ging hij afslaan.... nieuwe km kabeltje op gezet (deze gaf namelijk de verkeerde snelheid aan op de klok) en het probleem was opgelost.... het kan ook zijn dat er iets niet goed is met je lucht

opel_freak (0), 19 jaar geleden

Ja inderdaad kan het aan een tussenstukje liggen van de km teller.Je hoeft niet de kabel te vervangen, maar het blokje wat op de wisselbak zit geschroeft en waar 3 draden van af komen die naar je computer gaan.Boven op het blokje word je km teller kebel weer opgedraaid.Komt vaker voor. Harm

SharkeY (0), 19 jaar geleden

bedankt tot nu toe voor de reacties. Ik ga vandaag eens even die sensor vervangen en eens kijken of ik dat tussenstukje kan vinden en die dan vervangen. Naar de garage gaan kan altijd nog. Zoieso moet die foutmelding uit de computer gehaald worden (toch?)

Raaja (0), 19 jaar geleden

hoeft niet want ik was ook niet naar de grage gegaan... gewoon in de tuin gedaan en het was verholpen ;)

roykejanssen (0), 19 jaar geleden

Jongens wat een gokwerk, voor 10 euro lezen ze hem uit en weet je precies waar je moet zoeken!

opel_freak (0), 19 jaar geleden

Sorry Roykejansen, heb het 1 keer laten doen dat uitlezen bij V/D.M in groningen, en schrok toch wel effe 75euro80 .Harm

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat is wel een belachelijk bedrag, bij de opel in denhaag betaal je 18 euro, en dat is al veel.

Willem

SharkeY (0), 19 jaar geleden

Nou die Opel dealer in den Haag, daar krijg ik dus wel vaker het gevoel dat ik belazerd wordt, met belachelijke prijzen. Toch heb ik ze van de week gebeld om de auto even uit te laten lezen, maar ik kreeg te horen dat ze daar pas over 2 weken tijd vor hadden. Dus maar even naar een andere garage om die computer uit te lten lezen

patje kadettje (0), 19 jaar geleden

Over 2 weken?Ja het is natuurlijk ook 3 uur werk!Wat een onzin,dat kunnen ze toch ff tussendoor doen lijkt mij.

SharkeY (0), 19 jaar geleden

Kenners,
Bij de garage geweest en hem uit laten lezen en inderdaad een probleempje uitgekomen. Een probleempje van 220 euro weliswaar, maar ja dat toch nog maar niet laten doen. Eerst ff kijken of het zelf op te lossen is.
Het probleem ligt in de EGR-klep, deze zal (doordat er met name alleen korte stukjes gereden wordt met de auto) vies zijn en daardoor dus af en toe vast komen te zitten.
Als ik dat dingetje eens bekijk is het erg makkelijk om het te verwijderen/vervangen, maar het apparaatje zelf kost dus al 180 euro.
Denken jullie dat het een beetje makkelijk schoon te maken is zodat alles weer goed werkt? bij de garage meldde ze me dat dit slechts een tijdelijke oplossing was (maar voor 220 euro doe ik liever eens in de paar maanden een tijdelijke oplossing)

SharkeY (0), 19 jaar geleden

Ok even een update over de auto en vooral de problemen.
1. EGR klep loopt dus af en toe vast. Ik heb geprobeerd om deze schoon te maken, maar zit zo enorm hard vast dat ik hem er niet eens afkrijg, dus laat staan schoonmaken. (tips iemand?)
2. Temperatuurmeter doet het niet, kan de sensor niet vinden om te vervangen ook hiervoor zijn tips welkom
3. Mijn knipperlichten naar links doen raar. Als ik de alarmlichten aan doe knipperen de lichten normaal, maar als ik linker knipperlichten aandoe knipperen de lichten heel snel. Ik heb de lampjes al vervangen, maar gebeurd nog steeds
4. De ruitenwissersproeier doet het niet meer. Ik heb het pompje er al afgehaald en de buisjes goed doorgeblazen met een pomp. Het motortje van de pomp doet het gewoon (draait in ieder geval aan het geluid te horen) maar zowel voor als achter komt er slechts met een zeer kleine druk water uit de sproeier.
Tips iemand???

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

1 kijk eens op :http://www.problemcar.nl/index.php?topic...
2 Misschien in de buurt van de thermostaat ? Zou op het motorblok moeten zitten (want geeft de temp van de motor (koelvloeistof) aan.
3 Kijk even of je de juiste lampjes (wattage) erin hebt. Evt links met rechts wisselen en kijken of het probleem zich verplaatst.
4 pompje zuigt lucht mee, lekt aan drukzijde, knik in slang naar ruitesproeier ?
Succes Sjaak

smita (0), 19 jaar geleden

Je temp. sensor voor buiten zit in het midden van de voorbumper.
Kijk ff of ie er wel nog zit, misschien verdwenen, anders misschien een los contact op de stekkeraansluiting van je display op het dashboard

SharkeY (0), 19 jaar geleden

Andrew,

Die sensor heb ik ondertussen vervangen maar hij doet nog steeds raar. Nu wil ik best die stekkeraansluiting op het display bekijken, maar hoe kom ik daar? ik heb al een beetje geprobeerd om dat kapje wat over dat display zit eraf te halen, maar zonder resultaat, ben bang dat ik iets breek omdat ik helemaal verkeerd aan het kloten ben.
verder:
de egr klep heb ik eraf gehaald en met remreiniger schoongemaakt zodat het schroefje weer vrij heen en weer kon bewegen. En de auto doet het weer normaal
het probleem met de knipperlichten bestaat nog steeds, vrees ergens een kortsluitinkje of zo, want heb 4 nieuwe lampjes erin gezet en nog steeds zelfde probleem.
pompje van de ruitenwisservloeistof, deed het nog wel maar was niet krachtig genoeg meer, op de sloop voor 7,50 een nieuw pompje gehaald, erin gezet en werkt prima.

smita (0), 19 jaar geleden

De twee luchtklepjes op je middenconso;e voorzichtig wegdraaien en daar achter bevinden zich 2 zwarte schroeven. Wanneer je die verwijdert kan je je behuizing verwijderen.
Kijk anders even op http://home.wanadoo.nl/s_smit/dashboard/...

Boy1406 (0), 18 jaar geleden

Bij Corsa 1991 zelfde probleem gehad afslaan bij het remmen veel lampen gingen aan.
Bleek na lang zoeken een massa schroef die los zat in de kofferbak op de achter koker. En het probleem was eindelijk uit de wereld.
hebben velen al naar gezocht en niet gevonden. Wie weey is het dat checken is zo gebeurd. Want de schroef zie je zo zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.