Opel Vivaro: abs opel vivaro

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5dci

beste monteurs, ik heb een opel vivaro waarvan het abs lampje en storingssleuteltje gaat branden als ik 10 meter gereden heb.
ik heb de auto uitgelezen en daar kwam code c 0124 uit hoofdrelais .
Weet iemand waar dit relais zich bevindt.
Ik heb de relais rechts onder de motorkap reeds vervangen, pomp vervangen , sensoren doorgemeten.
Niets lijkt te helpen.
Wie weet de oplossing !!!
met vr gr
Jos

rotim

Geplaatst door rotim (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vivaro? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

badman (0) PRO, 13 jaar geleden

bedrading tussen abs unit en zekeringkast onder de motorkap controleren scdhuren door

yan (0), 13 jaar geleden

Beste Jos,

Ik ben geen monteur maar een handige sleutelaar.Ik heb het zelfde probleem ( gehad hoop ik ) met mijn opel zafira.Als ik de auto startte dan gingen de lampjes branden en na de controle weer uit. Bij mij duurde het zo'n 500 meter soms langer soms korter en dan gingen de ABS en TC lampjes branden en beide systemen werkten niet. Ik heb de auto laten uitlezen bij een opel garage en bij een vakgarage en beide computers gaven aan dat het probleem bij de rechtervoorwiel sensor zat. Omdat lager en sensor hier 1 geheel zijn is dit een dure reparatie en heb er even mee gewacht. Toen het winter werd en alle straten spekglad waren heb ik het volgende gedaan: Na het starten en de lampjes weer uit waren ben ik gaan rijden en heb op de gladde weg direct op mijn rem getrapt waardoor de ABS in werking trad. Dit heb ik een paar keer herhaald en tot mij verbazing blijven de lampjes tot op heden ( dus al een paar maanden)uit en ABS en TC werken naar behoren. Geen idee hoe het kan maar misschien werkt dit bij jou ook.

rotim (0) PRO, 13 jaar geleden

oplossing van het probleem,er was een draad bijna doorgesleten maar nog niet helemaal,zodat er een te grote weerstand in de draad is ontstaan.

Hierbij wil ik iederen bedanken voor de tips

Groeten Jos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vivaro of stel zelf een nieuwe vraag.