Opel Vectra: accu leeg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dti

na ongeveer 3tot 4 dagen wil ie niet meer starten. naar de garage geweest accu en dynamo getest waren goed maar wel nieuwe accu geplaats omdat de accu nog onder garantie viel. na ongeveer weer de zelfde tijd weer het zelfde probleem. na de opel dealer uit laten lezen diverse fout codes kwam omdat de accu leeg was geweest .alle codes gewist opnieuw uitgelezen kwam een fout code (weet niet welke ) van de linker en rechter voorportier . volgens de monteur maakte dat niets uit . de min kabel van de accu gehaald en een multie meter tussen klem en accu gedaan om te meten of er gebruikers stroom blijven vragen dat was niet het geval. ze konden verder niets er aan doen . probleem is nog niet opgelost iemand misschien een idee? vr gr nog even over die portieren na het uitlezen gaf ie aan dat de deuren open waren terwijl ze op slot zaten.

Vianden

Geplaatst door Vianden (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Probeer zelf eens een stroommeting te doen met een multimeter. Deze waarde mag volgens mij niet hoger liggen dan 0,035Amp. Als je accu leegloopt moet er een verbruiker zijn. Doe verschillende tests. Met deuren op slot en niet op slot. Trek de zekering van de radio er eens uit. Dit is soms ook een boosdoener.
Je schrijft dat de dynamo is getest. Zal best goed gebeurd zijn. Maar je kan zelf ook voltage op de accu meten met draaiende motor. Dit zal +/- 14,4 volt moeten zijn. Als de motor uit is zal je tussen de 12,8 of 13,8 volt meten.

Zorg wel dat de meetsnoeren in de juiste positie van de multimeter zitten!!!

Mocht je dit niet zelf kunnen, vraag dan een handige kennis, buurman o.i.d.

succes.


grt Gerco

Vianden (0), 16 jaar geleden

Hallo Gerco ik breng de auto morgen naar een universele garage gaat de auto de hele nacht aan een tester om te kijken waar de lekspanning zich voordoet .Ik heb ook een carcit in de auto zitten zat er al in toen ik de auto aanschafte.de monteur denkt dat de carkit het probleem is.Die zal hem morgen afkoppellen. ik ben benieuwd wat er uit komt .

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Hou het forum op de hoogte van de oplossing. Ook ikzelf ben benieuwd wat het probleem nou eigenlijk is.

succes morgen.


grt, Gerco

papee (0), 16 jaar geleden

Heb ook zoiets voorgehad. Nieuwe accu was na 1 maand leeg.
Fout bleek te zitten in CDspeler alsook GPS. Men adviseerde mij om altijd de CD's uit te nemen als ik ze niet speelde, eveneens cd van de routeplanner.
Heb dit gedaan en sindsdien geen problemen meer gehad ( is nu 6 maanden terug in orde)
Hopelijk een hint ?

Vianden (0), 16 jaar geleden

moi. DE auto is weer terug .Probleem misschien opgelost de carcit was aangesloten op de verlichting van het dasboardkastje. DE module daarvan werd steeds aangestuurd door stroom vraag van de carcit.Die is nu anders aangesloten.Nu maar afwachten wat ie nu doet naar een paar dagen stil te hebben gestaan. grt E.S

papee (0), 15 jaar geleden

Heb te vroeg viktorie gekraaid !
Gisterenochtend, terug niet kunnen starten. Accu kreeg motor niet in gang. Lichten bleven wel branden ? Eigenaardig heb dan gestart met de kabels en het lukte ook hier niet van de eerste keer.
Toen ik dacht op te geven sloeg hij plots aan.
Ben dan halve dag rond gereden, korte ritten en telkens terug moeten starten, zonder één enkel probleem.
In de garage zagen ze het ook niet zitten. Hebben de accu gemeten en deze bleek ok. Heb de indruk dat ze er niet zo scheutig op zijn om de ware oorzaak te zoeken.
Iemand een idee ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.