Opel Astra: accu loopt leeg

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Van mijn astra loopt de accu leeg als hij stil staat. Er loopt 0,7 ampere als hij op slot is, eerst loopt er 1,45 ampere en na enkele minuten 0,7. Onder de motorkap zit boven de grote zekeringenbak een klein bakje met 2 steekzekeringen van 80 ampere. Als ik beide zekeringen verwijder loopt er geen stroom meer. In de manual staat niet waar deze zekeringen voor zijn. Weet iemand waar deze zekeringen voor zijn zodat ik daar verder kan zoeken?

Groet,

Henk Albers.

senator10834

Geplaatst door senator10834 (50) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

arjenhofstra (0) PRO, 9 jaar geleden

Als je hier wat meer autogegevens plaatst, zoals welke astral g of h, motorcode etc. dan kan ik even kijken.
Mogelijk is een van de dynamo, die zou je ter controle nog eens los kunnen koppelen. Anders wordt het verder zoeken op de overige zekeringen.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Is dit een Opel Astra H-G? 80A Zekering dat zijn hoofd zekeringen kan je daarvan een foto maken, volgens mijn zit het probleem niet daarin, in de kofferbak heb je links ook zekeringen heb je die gecontroleerd?

senator10834 (50), 9 jaar geleden

Het is een astra H GTC 1.6 77kW. Motorcode weet ik niet, waar kan ik die vinden? De zekeringen in de zekeringenkast in de kofferbak heb ik al allemaal geprobeerd.

P.Rutser (0), 9 jaar geleden

Blijft je koffer verlichting niet branden ????

arjenhofstra (0) PRO, 9 jaar geleden

Zijn inderdaad hoofdzekeringen, je zal dus de andere circuits ook moeten controleren.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Ok bedankt voor de foto, nu wordt het stukje duidelijker dat zijn ZekeringNr 5-6 die zijn voor voeding zekeringkast in de kofferbak,

senator10834 (50), 9 jaar geleden

Ok bedankt, ik zal nogmaals de zekeringen in de kofferbak proberen. En nee, de verlichting in de kofferbak blijft niet branden.

senator10834 (50), 9 jaar geleden

Na toch wel even zoeken heb ik vandaag zekering 37 gevonden in de zekeringenkast in de kofferbak. Het is de vierde van rechts in de onderste rij, de 5 ampere zekering. Volgens de manual dus nummer 37, er staat geen functie van de zekering bij dus ik weet niet waar hij voor dient. Als ik deze eruit haal gaat na een tijdje de stroom naar 0,01 ampere. Het lijkt ook alsof alles het gewoon doet zonder deze zekering. Ik zal deze week nog even afwachten om te kijken of het echt de oplossing is.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Zekering 37 = voor interieurverlichting

senator10834 (50), 9 jaar geleden

De interieurverlichting werkt nog en zit volgens mij niet in deze zekeringenkast. Ik ben begonnen de hele zekeringenkast leeg te halen en de binnen verlichting ook in de kofferbak bleef gewoon branden.

senator10834 (50), 9 jaar geleden

Na een week kan ik wel concluderen dat het probleem is verholpen. Blijkbaar was dit een zekering die er niet in hoort, ik begrijp alleen niet dat er hierdoor stroom wegloopt. Bedankt voor de bijdragen.

P.Rutser (0), 9 jaar geleden

Kan je vertellen welke zekering dat was dan kan hier wel iemand op schema kijken waar hij voor diende of dient.

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=senator10834]Na toch wel even zoeken heb ik vandaag zekering 37 gevonden in de zekeringenkast in de kofferbak. Het is de vierde van rechts in de onderste rij, de 5 ampere zekering. Volgens de manual dus nummer 37,[/quote]
[quote=Tiguan]Zekering 37 = voor interieurverlichting[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.