Opel Astra: Opel Astra radio ontgrendelen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedemiddag,

Ik zit met het volgende probleem. Onlangs heb ik een 2e hands Opel Astra uit 2005 gekocht. De auto was in gebruik bij een bedrijf met zendapparatuur en werd dus geleverd zonder auto radio. Bij een sloopbedrijf (Ooyevaar in Blokker) heb ik een CD30 MP3 radio gekocht, precies het goede type en in goede kleur. De radio zelf werkt ook perfect; probleem is de 'Display Safe' melding op het display. Ik ben reeds naar twee verschillende garages geweest en een Opel dealer, en geen van allen kunnen de radio ontgrendelen. Zelfs EKB in Zeewolde geeft aan dit niet te kunnen doen. Probleem blijkt te zijn dat de radio niet is afgemeld in de originele auto en dat dit alsnog moet worden gedaan. Maar dit is natuurlijk onmogelijk omdat dat dat een sloopauto betreft. Wel weet ik uit welke auto de radio komt (kenteken en chassis nummer). Ook heb ik van de radio uiteraard alle gegevens; GM nummer, '76' nummer, enz. Wie weet nog een mogelijkheid om de radio te ontgrendelen? Blaupunkt heeft aangegeven dit te kunnen doen maar voor ruim 200 euro is dat het niet waard.

Wie o wie kan mij helpen?

Met vriendelijke groet,
Ruud

ruudpel

Geplaatst door ruudpel (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

19 Reacties

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Beste Ruud,

Er is wel een mogelijkheid om dat te doen (in het verleden heb ik een paar gedaan), radio heeft een eigen radiocode en de display heeft een andere code die moeten overeen komen. met OpCom is dat mogelijk een van de code resetten en de andere voor aanmelden. het is dat je Verweg zit anders had ik het wel gedaan.

    Beste Tiguan,

    Ik begrijp dat u in Hoek van Holland/Rotterdam woont? Graag zou ik mijn Navi950 laten vrijschakelen door u als u dat kunt/wilt. Ik hoor graag van u!

    Mvg Finn - finnvdscheer@hotmail.nl (0), 2 jaar geleden

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

andere oplossing is dat je bij de sloperij de auto waar de radio uitkomt ook de diplay kopen en alles werkt weer. (met radiocode )

ruudpel (0), 9 jaar geleden

Hi,

dank voor je antwoord. De tweede optie zal niet gaan werken omdat de auto 99% zeker niet meer bestaat. De eerste optie is wel interessant..ken je misschien nog iemand anders die dat zou kunnen, uiteraard tegen een vergoeding? Alles in de driehoek Alkmaar-Amsterdam-Utrecht is prima te doen.

Jij woont zo te zien in de buurt van Rotterdam/Hoek van Holland. Dat is wel ver weg, maar misschien ben ik een keer in de buurt.

In ieder geval bedankt tot dusver!

meriva7673 (0) PRO, 9 jaar geleden

De cd30 heeft geen aparte radio code maar zit geïntegreerd in het canbus systeem met de softwarecode die bij de auto hoort
Dus als de radio niet is afgemeld in de auto waar hij uit komt kun je het wel vergeten dat het gaat werken

Gr. MERIVA

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat is niet waar, het is mijn paar keer gelukt om van CD30 Radio naar CD30-MP3 Radio aan te passen (melden), je hebt alleen 2x pincodes nodig om dat uit te voeren.

ruudpel (0), 9 jaar geleden

Tiguan, ik werk op Schiphol dus zou een keer na een ochtenddienst naar Rotterdam/Hoek van Holland kunnen komen. Dan ben ik al een stukje op weg. Uiteraard ben ik bereid om een vergoeding te geven voor het ontgrendelen/decoderen van de radio. Zal ik je een email sturen om te kijken of we iets kunnen regelen?

Gr & thx,
Ruud

liviu2004 (0), 9 jaar geleden

Heeft u de beveiligingscode van de cd30mp3 weten?

Heeft u de beveiligingscode van uw auto?

Als antwoord nee .... dan moet je de EEPROM-geheugen van zowel lezen en pak de code.

[img]http://www.corsa-c.ro/uploads/post-5-0-6...[/img]

R_Bakker (0) PRO, 9 jaar geleden

Gert van motorecu.be kan dit oplossen die kan de radio vrijschakelen en kan dan weer in de auto aangemeld worden met de Tech 2

Heb dit al een paar keer aan de hand gehad.

ruudpel (0), 9 jaar geleden

@ liviu: ik heb van de nieuwe auto alle gegevens/codes. maar niet die van de radio.

@ ron: ik heb inderdaad al een keer vernomen van kleverlaan limmen dat de radio opgestuurd zou kunnen worden naar belgie..gaat het dan om dezelfde persoon?

R_Bakker (0) PRO, 9 jaar geleden

Yep

liviu2004 (0), 9 jaar geleden

Dan kunt u mij uw scherm en radio te sturen, zal ik decoderen en koppelen ze samen.

meriva7673 (0) PRO, 9 jaar geleden

Tiguan
Of je een cd30 kunt omprogrammeren naar een cd30 mp3 zou kunnen maar lijkt me sterk
Dat een cd30 echter geen eigen radiocode heeft weet ik wel heel zeker
De code waarmee de cd30 wordt geprogrammeerd in de auto is de autosoftware code
en die autosoftware code moet eerst worden gedeactiveerd om de radio vervolgens in een andere auto te kunnen installeren
Het deactiveren gebeurt normaal in de auto waarin het toestel is gemonteerd alvorens het toestel wordt uitgebouwd

En inderdaad bij motorecu.be kunnen ze die inderdaad deactiveren als dit niet in de auto is gebeurd

Gr. MERIVA

liviu2004 (0), 9 jaar geleden

CD30 heeft beveiligingscode geprogrammeerd in eeprom model IC. !!

Ik heb gelezen en teruggezet op de tafel, niet op de auto !!!

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Beste MERIVA, Er zijn meerdere wegen die naar Rome (Radiocode) leiden (omprogrammeren), ik spreek uit ervaring

ruudpel (0), 9 jaar geleden

Hi allen,

allereerst hartelijk dank voor alle antwoorden :) helaas zijn ze nogal uiteenlopend ;-) volgens Meriva kan ik niets met de radio, volgens Tiguan kan hij het zelf (en Liviu ook als ik het goed begrijp) en Rob heeft een adresje in Belgie.

het display uitbouwen is voor mij niet echt een optie. ik heb de radio unit nu los liggen, dus in feite heb ik iemand nodig die deze kan herprogrammeren/ontgrendelen. De Belgie optie heeft niet direct m'n voorkeur, want opsturen, terugsturen en bijkomende kosten gaat nogal oplopen vrees ik. Tiguan, als jij (bijna) zeker weet dat je de radio kunt ontgrendelen, zou ik graag een keertje uit m'n werk naar Rotterdam/Hoek van Holland rijden. Uiteraard zal ik je een vergoeding geven. Zou alleen de radio genoeg zijn, of moet ik ook met de Astra komen?

groeten,
Ruud

Tiguan (0) PRO, 9 jaar geleden

Je bent welkom, zo als ik eerder aangaf ik heb al een paar CD30MP3 geprogrammeerd, de auto moet aanwezig zijn
u kunt mijn mailen.

Mvg
Tiguan

ruudpel (0), 9 jaar geleden

doe ik!

ruudpel (0), 8 jaar geleden

met dank aan Tiguan is de radio inmiddels vervangen.

Bautista (0), 7 jaar geleden

Hallo Ruud, dus als ik het goed begreep ging het bij jou puur om het "display safe" gedeelte? De radio werkt voor de rest, maar je kan er niks op zien.
En nu doe ie het zonder probleem, met scherm etc? Ben benieuwd hoe je dit samen hebt opgelost, ik zit namelijk ook met het probleem. Radio werkt, maar is niet afgemeld bij de vorige auto, dus "display safe".

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.