Opel Corsa: accu loopt leeg

Bouwjaar: 1993

Ik heb een Corsa B uit 1993. De auto startte altijd zeer goed. Echter, sinds een aantal dagen loopt mijn accu (na het starten mbv startkabels) binnen 24 uur helemaal leeg.

Ik heb een week geleden het display van de Corsa vervangen. Kan het leeglopen van de accu hiermee te maken hebben of liggen er andere oorzaken aan ten grondslag? Heeft iemand tips om het probleem op te sporen?

wbmeijer

Geplaatst door wbmeijer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het kan aan de volgende dingen liggen:

* Display
* Dynamo
* Startmotor
* contactslot
* radio

Het kan ook ergens anders aan liggen maar dit zijn de voornaamste problemen mbt leeglopen accu.

Willem

wbmeijer (0), 18 jaar geleden

Op welke wijze kan ik ontdekken of het contactslot, de startmotor of de dynamo niet meer functioneert? De dynamo lijkt me vreemd aangezien de auto gewoon rijdt wanneer deze eenmaal is gestart.

Wouter

je5222 (0), 18 jaar geleden

met een ampere meter kan je ontdekken of er stoom wordt afgenomen als de motor stil staat en hoeveel.
En de dynamo kan je testen door: als je gewoon op de batterij meet(stilstaande motor) moet dit rondt de 11.5 tot 12.5 Volt liggen. (meter in DC stand!) en als de motor draait rond de 13.5 tot 14 Volt. Als dit is zal hij normaal nog wel goed zijn.
Ik denk dat er ergens een verbruiker blijft opstaan. Kijk is of alle lampen uitgaan en als je het contact af is en de deuren dicht zijn en vergeet de koffer lamp niet na te kijken! En vergeet de lamp van je display ook niet na te zien en of deze blijft opstaan. Veel geluk meneer Meijer.

Fredo (0), 18 jaar geleden

Misschien is gewoon heel toevallig je accu versleten en moet er een nieuwe in. Veel succes

wim5220 (0), 18 jaar geleden

alsje middels een amperemeter tussen - pool van de accu en aarde/carroserie spanningsverlies meet kun je een voor een de zeleringen eruit halen dan weet je in ieder geval in wel circuit je moet zoeken kunt dan ook tussen de zekerind een schakelaartje zetten wat je uitschakelt als de auto stilstaat als je het tenminste niet kunt vinden is dit een perfecte oplossing

wbmeijer (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor alle adviezen/reacties. Na een check in de garage bleek het toch een kapotte accu te zijn!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.