Opel Tigra: !! Active Subwoofer plaatsen in tigra !!

Bouwjaar: 1995

Hallo,

Ik heb geprobeerd mijn active suwoofer in mijn auto te plaatsen alleen hij doet het niet

Wat kan ik verkeerd hebben gedaan

Ik heb het rode draad op de accu

Het bruine achter op de schroef bij de linker achtelamp en het blauwe draadje aan de radio bij het blauwe draadje dat nog over was aangesloten

En natuurlijk de twee plug stekkers ( rood en wit ) er in geplugt.

Hij doet helemaal niks
Maar volgens mij krijgt die wel stroom.

Als ik bijvoorbeeld het stekkertje even achter in de suwfoore doe brand het lampje bij de power heel snel even ( dus aan en gelijk weer uit )

Wie kan mij meer vertellen

Alvast bedankt

Mvg,

Hans

tigra hans

Geplaatst door tigra hans (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

calibra8180 (0), 16 jaar geleden

controleer eens uw bekabeling naar uw subwoofer door deze uit te meten met een multimeter, er zit dik kans in dat deze bekabeling op d e1 of andere manier contact maken met elkaar en uw versterker in beveiliging treed wanneer deze een kortsluiting detecteert.
anders kan het ook zijn dat uw subwoofer kapot is, dit kan je voorhebben als je deze teveel belast met als gevolg de spoel verbrand en voor kortsluiting zorgt.
eens de versterker aansluiten zonder de luidsprekers bekabeling en kijken wat de versterker dan doet.
doet die het nog?
dan kan het ook zijn da de remote control, dus uw blauw draadje dat de versterker voorziet van een continu 12v, dit te lciht is en dan de bekabeling van de auto of de radio daarvoor te licht is,
gewoon een klein brugje maken van uw rode draad op 13.8v naar de remote control op de versterker aansluiten en dan eens zien wat deze doet.
let wel op dat de blauwe draad dan wel niet aangesloten is op de versterker indien je een brugje maakt van de rode draad naar uw remote control op uw versterker.

succes
mvg bart

ERwin_jah (0) PRO, 16 jaar geleden

goed kijken of je geen spanningsval hebt met een multimeter meten op de 2 aansluitingen van de versterker moet batterijspanning zijn. dan de + controleren met de plaats waar je je massa hebt aangesloten eerst controleren. en ander de remote eventjes VOORLOPIG op de + bij monteren om te kijken

jackvectrac2.0ne (0), 16 jaar geleden

Hallo.

Zekering in orde?
Het kan zijn dat het blauwe draadje van de radio geen 12 volt uit geeft. Ligt aan het type radio.
Even meten aan de versterker remote t.o.v de massa als je radio aanstaat.
En het massa punt onder het schroefje van je achterlamp heeft deze wel een goed contact. Even meten tussen + en - op de versterker of je hier 12 volt meet.

S6 Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.