Opel Vectra: Af slaan of in houden van de motor.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Ik heb het volgende probleem, de auto start goed.
Bij het wegrijden op benzine met koude motor is het net of de motor te weinig brandstof krijgt. Of de motor slaat af of houd in. Als de motor af slaat start hij wel weer gelijk. Dit herhaalt zich misschien 1 of 2 keer en dan is het over.
Als de motor dan op tempratuur is, (en op gas loopt) kan het zo in 1 keer voorkomen dat het toerental van de motor oploopt tot wel 5000 toeren. Als je dan 2 of 3 stoplichten verder bent is het toerental weer goed. Of als ik de auto uit zet ( dus van kontakt af) en weer start loopt de motor ook weer normaal om even later weer tot 5000 toeren op te lopen. na een tijdje te hebben gereden loopt hij weer normaal. Dit laatste probleem doet hij niet altijd. Ik zelf dacht eerst dat het met de buitentempratuur te maken had.
Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen bij voorbaat dank.

viking 1

Geplaatst door viking 1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

kijk eens , stappenmotor vies, gasklephuis vies en/of carterontluchting pijpje verstopt deze foto komt van de site: http//problemcar.nl/viewtopic.php?id=93032 als het pijpje verstopt zit dan 1mm uitboren maar dan moet ie er wel af als je wil boren.

viking 1 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je tips, ga er in het weekend gelijk mee aan de slag.
Kan het ook zijn dat als de carterontluchting verstopt zit je af en toe een olie achtige geur in de auto ruikt, als je stilstaat?
Kun je mij ook vertellen waar de ontluchting en de stappenmotor zitten.

hennep (0), 16 jaar geleden

http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=93... afbeelding van gasklephuis

hennep (0), 16 jaar geleden

en de stappenmotor zit in de luchtinlaatkanaal tussen de luchtfilter en het gasklephuis waar precies weet ik niet.volgens mij staat ie ook op de foto het pijpje van de ontluchting wel.

viking 1 (0), 16 jaar geleden

Bedankt, ben nu al een stuk wijzer geworden . dat wordt in het weekend boren en schoonmaken en maar hopen dat het helpt. Ik hou je wel op de hoogte. Alvast bedankt.

viking 1 (0), 16 jaar geleden

Ik heb alles schoon gemaakt en de auto loopt weer als een zonnetje. Bedankt voor de tips

hennep (0), 16 jaar geleden

goed ! nog veel rijplezier gr jh

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.