Opel Zafira: airbag lampje brand: weerstand in stuurkolom te hoog

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

hallo

Mij airbag lapje op de dashboard blijft branden ; bij de Opel dealer waren ze zo aardig dit uit te lezen : er schijnt een spoel in de stuurkolom te zijn: deze moet een waarde hebben van 2 ohm, maar het is 6 ohm en daarom te de storing niet te resetten.

Zou het opgelost kunnen worden door de aansluitingen van deze spoel en airbag schoon te maken? Moet de spoel vervangen worden? Hoe kom ik bij deze spoel: Met welk type schroeven zit de airbag vast (aan achterkant van stuur)?

Enig idee of moet ik dit 'laten' maken?

Alle ideeën welkom

andriesbos

Geplaatst door andriesbos (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

witte12281 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb iets soortgelijks gehad, er moesten toen een paar nieuwe draden getrokken worden naar de computer.

andriesbos (50), 16 jaar geleden

Ik heb de sleepring die achter de stuur gemonteerd was, eruit gehaald en doorgemeten: deze gaf 6 ohm weerstand aan (verder behalve een knik geen zichtbare schade. Dit is kennelijk toch te hoog. Omdat er geen onderbreking in zat en het lampje toch brande, heb ik gekozen deze niet door een 2dehands exemplaar (kosten ongeveer 60 euro) te laten vervangen, maar door de dealer: kosten totaal 175 euro (100 + 1 uur arbeid). Probleem nu opgelost.

Airbag een keer demonteren? Kijk op http://www.opel-forum.nl/viewthread.php?...
bedankt voor reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.