Opel Zafira: airbaglampje brlijft branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

airbaglampje blijft branden. Deze zegt: gordelspanner bestuurderskant weerstand te hoog. Draad onder stoel door gesoldeerd. Maar bij het uitlezen / wissen daarna blijft het lampje branden. Iemand ervaring met dit probleem?

garageco

Geplaatst door garageco (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ruitensproeier (0), 15 jaar geleden

Mijn moeder had ook z'n probleem, maar de oorzaak was dat onze hond elke keer onder de stoel kroop en daarom zat het dradje los van de airbag.
Toen zijn we naar de dealer gegaan en daar hebben ze het draadje gerepareerd.
Misschien is dat het probleem.
Met vriendelijke groet,
Joryan van der Hoek

badman (0) PRO, 15 jaar geleden

gordelspanner zelf stuk komt vaak voor

chefke (0), 15 jaar geleden

De airbagstoring wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de stekker van de passagiersairbag. Hier is een verbeterd exemplaar voor te bestellen via de Opel dealer.

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Kun je de weerstandswaarden van de gordelspanners links en rechts niet vergelijken? De storingscode is immers gordelspanner links. Zie badman.

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

normaal gesproken zal inderdaad de gordelspanner het probleem zijn. maar controleer de bedrading op het stoelframe ook goed!

spunz (0), 15 jaar geleden

hang de tech er eens aan, en beweeg de draadboom incl stekker langzaam heen en weer (beetje jotteren) veranderd dan de aangegeven weerstandswaarde?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.