Opel Vectra: airco

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb sinds kort een opel vectra 1600 bj 2000 stationwagen.
Maar de airco doet het volgens mij niet,als ik de schakelaar indruk zakt het toerental wel maar geen koude lucht.
Of ik doe iets verkeerd of de airco moet bijvult worden.
Wie weet hier een antwoord op.
mvg geert

geert1962

Geplaatst door geert1962 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Kijk bij de pomp of de centrale schijf mee gaat draaien als je inschakelt . Verder moet de fan voor in de auto gaan draaien.Als er tekort gas aanwezig is gebeurt er niets. Vullen KAN helpen maar ook andere zaken kunnen zorgen dat de boel niet werkt. Onderzoek moet dat uitwijzen. Succes.

geert1962 (0), 13 jaar geleden

Ik ben bij de garage geweest ze hebben de airco onderdruk gezet en helaas de pomp lekt,kosten €350,00.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Het systeem was dus leeg. Met deze warmev dagen kan je nog laten vullen dan heb je er nog wat aan. Vaak doet ie het nog een seizoen. Kan je al vast sparen. Zat er al detectie vloeistof in ? Hoe lek was het ?

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Een systeem wat een lek heeft mag niet afgevuld worden, dus heeft de garage goed gehandeld door "niet" af te vullen.

Nu kost het 350 euro, als de compressor vast loopt gaat het hem nog meer kosten.

miraltje (0), 13 jaar geleden

[quote=Punt]Het systeem was dus leeg. Met deze warmev dagen kan je nog laten vullen dan heb je er nog wat aan. Vaak doet ie het nog een seizoen. Kan je al vast sparen. Zat er al detectie vloeistof in ? Hoe lek was het ?[/quote]
de bovag heeft na invoering van het stek certificaat en betreffende eisen om emmissie van koudemiddelen tevoorkomen, destijds bedongen dat een stek certificering voor garages niet verplicht werd.

als u als proffesional lekke systemen gaat bijvullen zonder deze te repareren dan komt de verplichting dat garagebedrijven ook stek gecertificeerd moeten zijn= nu F-gassen besluit vanzelf.

de kosten die u dan als garagebedrijf moet maken om de f-gaassen certificaat te krijgen en te houden zijn behoorlijk (opleiding/certificering/contole/ registratie.)

het is van de zotte dat een koeltechnisch bedrijf elk gram koudemiddel moet registreren en verantwoorden en dat sommige garage bedrijven willens en wetens lekke systemen ivm de kosten voor de klant afvult.

in die zin kan ik niet wachten dat f-gassen besluit ook verplicht wordt voor garage bedrijven.

lekke systemen dienen uitbedrijf te worden genomen en indien nog aanwezige koudemiddel afgezogen in daar toe geschikte gasflessen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.