Opel Astra: Airco problemen (bijgeluiden en niet werken)

Bouwjaar: 1998

Hallo,
Mijn Astra (G) van 1998 1.6-16v, heeft problemen met de airco.
Begin dit jaar werkte de airco niet meer, heb ik hem af laten vullen. Vijf weken daarna, werkte de hele boel weer niet, pomp kapot. Nieuwe pomp er op, weer afvullen (DUUR!)en de hele zaak heeft ongeveer vier maand gewerkt. In oktober begon de nieuwe pomp een verdacht geluid te maken, en nu ben ik er achter dat de airco wederom mijn ramen NIET droogblaast.
Wie heeft hier ook ervaring mee ????

caddy4711

Geplaatst door caddy4711 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

geismi (0), 19 jaar geleden

Was die nieuwe pomp in oktober dan weer defect? Is het systeem wel schoon gespoeld vooralleer de nieuwe compressor gemonteerd is? Indien dit niet het geval is, is het niet vreemd dat de 'nieuwe' compressor binnen korte tijd weer defect is.
Aan de andere kant, bij buitentemperaturen beneden de 4°C kan de airco niet functioneren aangezien de lage temperatuur voor een te lage druk in het systeem zorgt. Hierbij kan het wel zijn dat na een stuk te rijden de airco opspringt bij een stoplicht door de ontstane motorwarmte.

caddy4711 (0), 19 jaar geleden

Nee, in oktober werkte de hele boel nog wel, maar misschien ligt de werking inderdaad aan de buitentemperatuur. Het is ook zo dat zoals deze week als de airco volgens mij niet werkt (ramen niet droog blaast), ik dan ook geen bijgeluid hoor. In oktober als de airco op koelen stond, werkte het wel, maar dan met dat bijgeluid.
Dus volgens mij moet het met de buitentemp. te maken hebben.
Rest alleen nog het bijgeluid.
Bedankt voor de reactie, GEISMI !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.