Opel Astra: Airco werkt niet.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo beste mensen.
Ik heb een vraag aan jullie over mijn astra f. Ik had van de week dat mijn blower alleen nog werkte op stand 4. De airco deed het ook niet meer. Nu heb ik de kachel weerstand vervangen voor een andere. Maar deze had ik van de sloop uit een auto zinder airco. Nu doet de blower het wel maar de airco niet. toen heb ik bij een auto materialen zaak een nieuwe weerstand gehaald . deze was wel voor een airco. maar je raad het al!!! geen airco. ik weet zeker dat hij het er voor wel deed. de zekering is ook heel!
Help!!!!!!!!!

koppe840

Geplaatst door koppe840 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

evermeij (0) PRO, 10 jaar geleden

waarschijnlijk 2 aparte storingen, verstandig om eerst te kijken of er nog koudelmiddel aan wezig is.
condensor komt veel voor, maar ook de magneet spoel gaat nog wel eens stuk.

koppe840 (0), 10 jaar geleden

Hallo Evermeij. Hoe kan ik zien of er nog koude middel in zit? en kan het dat de condensor of de magneet spoel stuk kan gaan. ook als blijkt dat de weerstand stuk was. Dit omdat de blower nu wel draait. en zo ja waar vind ik deze dan in mijn auto?
gr Patrick

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Systeem leeg laten halen , gewicht van retour gas controleren , is dit veel minder dan de benodigde vulling , op lekkage controleren , eventueel repareren en opnieuw op gewicht afvullen.
Het 1 staat los van het ander.
Weet je wel zeker dat je de juiste kachelweerstand hebt?
Condensor zit voor de radiateur.
Magneetkoppeling zit op de compressor.
Voor de airco controlle moet je naar een aircospecialist.

koppe840 (0), 10 jaar geleden

Ik had op internet gevonden dat: als de blower niet werkt de airco dat ziet en dus niet werkt. (stand 1 2 3 stuk 4 deed het wel maar die gaat buiten de weerstand om) Toen had ik er een ander kachel weerstand in gezet. nu doet de blower het wel weer gewoon op alle standen. maar de airco niet. dus dan hoort het wel aan elkaar gekoppeld te zitten toch? of snap ik het even niet. dank voor jullie reactie overigens

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Als er een storing in de airco zit , bv teweinig gas , doet de ventilator het wel maar door een beveiliging de airco maarzo niet.
Dus eerst vulgraad controleren.

koppe840 (0), 10 jaar geleden

Oke dank je voor de uitleg. ik zal het maandag even laten na kijken.

koppe840 (0), 10 jaar geleden

sorry beste mensen. ik ben er even uit geweest.maar ik heb in middels de auto laten testen. er zit geen koude middel in. dit komt doordat de condensor lek zou zijn. is dat die extra radiator? en is dat makkelijk te vervangen?
groetjes patrick

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Het is de radiator/condensor die voor de koelwaterradiateur staat.
Deze is vrij simpel te vervangen , mits 2 rechter handen .
Het is wel een werkje waarbij secuur gewerkt moet worden , anders gegarandeerd lekkage op verbindingen en verrot gedraaide boutjes is namelijk aluminium.
Nieuwe speciale o ringen gebruiken , als filter/droger niet 1 geheel is met de condensor deze ook vervangen.
Vervolgens de auto naar een airco boer brengen om hem af te laten persen, vacumeren en vullen , als er verder geen lekkages zijn.

koppe840 (0), 10 jaar geleden

beste kaleido 1
2rechter handen heb ik gelukkig wel. dus ga ik heft zelf doen. vinf ik nog leuk ook. nu heb ik een condendor gevonden bij de site einparts. de prijs valt me enorm meer. rond de 90 euro. of is dat troep? als ik de garage alles laat doen ben ik400 kwijt. die nieuwe ringetjes waar je het over heb. dat zijn van die koper ringen? net als bij de carter plug. en hoe weet ik of het filter niet in de condensor zit? gr Patrick

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Wat is troep ?
De O ringen zijn speciale rubberen ringetjes , wel nieuwe plaatsen , zitten vaak niet bij de condensor , oude meenemen naar airco boer of dealer.
Als de droger in de condensor zit , is 1 zijkant vaak een stuk dikker , anders even de uitgaande leiding van de condensor volgen naar het schutbord/tev , kom je in deze leiding een patroon tegen , is dit vaak de filter/droger.

koppe840 (0), 10 jaar geleden

met troep bedoel ik dat het spullen zijn die van zeer slechte kwaliteit zijn.
wederom bedankt voor de info.

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Ik snap wel wat jij met troep bedoeld , maar wanneer is iets van goede of slechte qualiteit.
Ook goedkoop spul kan lang mee gaan.
Je maakt een afweging wat je er van wil verwachten .

koppe840 (0), 10 jaar geleden

Alles vervangen. en werkt weer top.
bedankt voor de hulp.

kaleido 1 (1965) PRO, 10 jaar geleden

Graag gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.