Opel Zafira: Airco werkt opeens niet meer, Wat kan het zijn?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 16V

Hoi,

Lekker warm weertje vandaag, dus airco even aan, auto leek ontzettend af te remmen en leek veel power weg te trekken (normaal ook wel maar nu echt extreem). De boel werdt wel koel totdat we later terug wilde rijden, geen koele lucht meer. Alle zekeringen nagekeken maar er is niets doorgeslagen. Als ik de airco in schakel hoor ik netjes de relay erachter inschakelen. De pomp draait ook mee als je de motor inkijkt, (links helemaal voorin bij de riem.)

De vraag is dan ook nu:

Iemand ervaring met deze auto en airco? waar kan ik op rekenen, althans wat gaat er meestal stuk? de auto heeft nu 90.000 ongeveer gereden.

En moet ik hem naar de dealer brengen of kunnen normale garages dit ook maken en wellicht goedkoper? heb 4 kids dus ;).


Ik hoor het graag.

Alvast bedankt voor de reacties.

gr, Tim

anoniempje

Geplaatst door anoniempje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

bassie138 (0), 14 jaar geleden

ik zou even laten controleren of er nog genoeg koude middel in zit maar als hij zoveel vermogen verliest zou ik zeggen dat de airco pomp niet helemaal lekker is en de condensor gaat ook nog wel eens lek bij deze auto's


gr sebastiaan

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als de auto zo sterk afremt en verminderd vermogen geeft,kan het zijn dat de pomp ontzettend zwaar heeft gedraait..zou hier wel even naar laten kijken..

Gr Stefan

Treb (0), 14 jaar geleden

[quote=anoniempje]...En moet ik hem naar de dealer brengen of kunnen normale garages dit ook maken en wellicht goedkoper?...[/quote]
Moi,
Niet alle garages 'doen' airco's, dus daar moet je wel even op letten.
Groet,
Bert

anoniempje (0), 14 jaar geleden

update: de magneetkleppen? waren kapot in de pomp. Kosten totaal inclusief montage: 430 euro.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.