Opel Zafira: zafira

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 dti

op snelweg boven 100 in versnelling 5 houdt de wagen in en gaat motorstoringlampje branden, haal de voet van het gas, gaat het lampje uit en gaat de auto weer zonder storing verder, haal ik de voet niet van het gas af dan blijft het lampje branden en gaat de auto in de fabriekstand rijden. geen vermogen. auto uitzetten en daarna weer starten lampje uit en weer rijden, garage uitgelezen en egr klep gereinigd. Nu weer hetzelfde probleem. EGR klep vervangen genoeg resultaat, ik zie hier op het forum iets van klepje afsluiten. Heb nog garantie, maar ik wil voorkomem dat er teveel aan de auto gesleuteld wordt zonder resultaat.

rogaer1966

Geplaatst door rogaer1966 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

arian&co (0), 14 jaar geleden

heb idd ook van een anwb medewerker gehoord dat zij bij de busjes die zij gebruiken direct de egr klep afsluiten. alleen blijft er dan wel altijd het lampje branden. maar dan was het probleem wel verholpen.

ik heb een soortgelijk probleem, bij mij hebben ze toen de brandstofpomp vervangen. (duur geintje) dus als je nog garantie hebt doe dit dan nog onder die garantie anders ben je een hoop centjes armer.

laat dan tevens je egr-klep en alles wat daarmee in verband staat goed reinigen zodat al het roet verwijderd is. dan moet als het goed is je probleem over zijn.

suc6.

arian,

rogaer1966 (0), 14 jaar geleden

bedankt, de egr klep is al schoongemaakt, wordt nu vervangen, wordt vervolgd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.