Opel Zafira: Boordcomputer blijft aan na sleutel verwijderen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij deze auto bleef de verlichting van de boordcomputer branden, terwijl de sleutel eruit was. Ik heb nu de zekering eruit gehaald en zo te zien kan daar gewoon mee doorgereden worden en is deze alleen voor die boordcomputer.

klant kwam gisteravond thuis en belde op dat zijn boordcomputer bleef branden en dat hij misschien de akku leeg zou trekken, dus heb ik er nog even naar gekeken. Het vreemde is dat de datum niet blijft staan. De radio aanzetten geeft ie wel keurig de zenders door. Als ik de radio eruit haal verandert er niks. Als ik op de R en S toets druk werkt de ene wel gewoon en kan ik door het menu heen scrollen, maar als ik de andere indruk komt de datum tevoorschijn, maar die verdwijnt op het moment van loslaten.

Iemand een idee hoe dit te verhelpen?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Opeltje (0) PRO, 14 jaar geleden

zit er een carkit oid ingebouwd? deze eerst losnemen. verder kan het ook zo zijn dat je acc stand in je contactslot blijft hangen.........

Siem Bijman (170) PRO, 14 jaar geleden

Zit geen carkit in en als de sleutel uit het contact gaat hoor ik hem inderdaad niet klikken, maar gaat de radio wel uit...Misschien inderdaad dit eerst eens goed smeren met onze speciale ABCON MP790 spray, dat wonderen doet bij vastzittende contactsloten zoals wel vaker met dit warme weer gebeurt. Ik hou je op de hoogte.

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Vooral opel schijnt last te hebben van plakkende contactsloten lijkt wel..
Vaak komt het probleem terug of wordt het probleem steeds erger, overweeg toch een nieuw contactslot Siem.
Of is dat spul van jouw echt een oplossing?
gr marcel

Siem Bijman (170) PRO, 14 jaar geleden

Probleem opgelost. Contactslot gesmeerd met de wondervet en boordecomputer gaat weer netjes uit. Hebben wel vaker opel contactsloten hiermee gered marcel, want dit vet blijft "zacht" ook na jaren, dus een oplossing zoals kruipolie ed helpt vaak wel voor het moment, maar het vet droogt dan weer uit en vooral met warm weer krijg je dan weer problemen.

Maar omdat de radio wel uit ging kwam ik niet direct tot de conclusie dat dit wel eens in het contactslot kon zitten, maar opeltje weer bedankt voor je tip.

Siem

GercoXXL (0), 14 jaar geleden

Siem,

Wat is wondervet en waar koop je dat?


Gerco

Siem Bijman (170) PRO, 14 jaar geleden

[quote=GercoXXL]Siem,

Wat is wondervet en waar koop je dat?


Gerco[/quote]
Het is van Abcon (Fabrikant is Lindemann Denemarken) en verkrijgbaar bij Toolclub zie http://www.toolclub.nl/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.