Opel Astra: aircopomp defect.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: x16szr 1996

Ik heb de aircopomp uitgebouwd (lagers kapot)en nu wil ik er geen aircopomp meer inbouwen. Kan dat zonder wel problemen.

johan07

Geplaatst door johan07 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan.

johan07 (0), 12 jaar geleden

Beste moderator, moet ik dan nog iets speciaals doen om, bijvoorbeeld een andere riem, ik vraag dit omdat ik een kortere riem heb gekocht maar als ik die er op leg zit de motor steun in de weg bij de krukas polie en kan ik de spanrol niet gebruiken spant namelijk naar rechts en drukt die de riem vast tegen de motorsteun. Wat moet ik doen om dit tevoorkomen.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Wel de goeie riem? Gates nr: G68402 ( 6PK1463). Deze moet passen.

johan07 (0), 12 jaar geleden

Ik heb de juiste riem. Heb je een schema hoe de riem moet lopen. Zou je mij erg mee helpen.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Vanaf de dynamo naar de st.bekr.pomp, dan vanaf deze pomp naar onderen naar de krukas en via de spanrol weer naar de dynamo.

VampireSK (0), 11 jaar geleden

Hallo,

Ik wil de airco popm ook bypassen..graag wil ik weten of de oplossing van de moderator werkt.. Ik heb een opel tigra 1.4 XE uit 1997 , de airco pomp maakt een enorm jengelend geluid..en aangezien de airco nooit aan is en ik geen gas meer heeft wil ik hem graag uitschakelen. heb nog gezocht naar iets vervangends om de leegt op te vullen. Maar niks gevonden, ook zou een foto van de oplossing helpen.


Alvast bedankt.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Volgens mij kan de riem net langs die pomp lopen. Neem de riem voor een wagen zonder airco ,riem is een stuk korter. Een sleutel op de spanrolbout en de riem er om.
Succes.

VampireSK (0), 11 jaar geleden

[quote=Punt]Volgens mij kan de riem net langs die pomp lopen. Neem de riem voor een wagen zonder airco ,riem is een stuk korter. Een sleutel op de spanrolbout en de riem er om.
Succes.[/quote]
Bedankt ga het uitproberen...

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

@VampireSK:

Het betreft hier een vraag uit 2011.
Graag zelf even een nieuwe topic openen voor uw probleem en niet door te posten op een vraag van iemand anders.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.