Opel Astra: aircopomp spoel

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 TDL

Omdat de airco van mijn auto niet werkte, heb ik hem naar de garage gebracht. Daar aangekomen en een airco check laten uitvoeren, bleek helaas na het vullen (te laat dus) , dat de spoel van de airopomp ontbreekt. Blijkbaar er van af gevallen.
De garage heeft het ontbreken van de spoel te laat ontdekt en dat heeft me duur komen te staan.

Hij is dus nu gevuld, maar werkt natuurlijk nog steeds niet. Ik heb wel eens waar een andere spoel gevonden, waar weet niet of deze op mijn auto past.

Mijn vraag is dan ook, kan ik een spoel van een benzine auto gebruiken voor een diesel wagen (gelijkwaardig bouwjaar)?
Of zit er niet zo veel verschil tussen als het maar een Opel Astra is.

Alvast bedankt voor het mee denken en tips.


Groet,

Aad

cosa

Geplaatst door cosa (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

zo maar een spoel er vanaf vallen ? heeft de airco bij jou ooit wel eens gewerkt ?

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Denk dat het iets anders in elkaar steekt....waarschijnlijk is de pomp overleden waarna men heeft besloten de spoel te verwijderen teneinde inslaan te voorkomen. Als jij nu een nieuwe spoel monteert kun je nog wel eens voor meer problemen komen te staan. Niets wat aan een auto geschroefd zit "valt" er zomaar vanaf!

Sytze

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

We denken precies hetzelfde Sytze, bovendien heeft dus de airco een hele tijd stilgestaan zodat ook uitdroging een rol kan spelen.

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Het zal nog een toer worden om dit hele kakje lekker koud te krijgen Mark......ben ervan overtuigd dat auteur de nodige pecunia zal moeten reserveren.......

pe3hmp (0) PRO, 16 jaar geleden

Persoonlijk zou ik bij zoveel onzekerheden het hele airco verhaal lekker laten zitten voor wat het is.

bassie1 (0), 16 jaar geleden

Uit mijn ervaring komt het vaker voor dat de spoel er vanaf valt, gewoon omdat de bevestigings bout lostrilt.
Als er een partnummer op je nieuwe koppeling staat zou je naar bij een opel dealer na kunnen gaan of die koppeling ook bij jouw past.
Hoelang hij ook heeft stilgestaan je zou kunnen proberen met de hand de pomp rond te draaien, als je geen zware momenten voelt zou je het gewoon kunnen proberen, wat heb je te verliezen!

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

de spoel kan er nooit zo maar even vanaf vallen. dan zal eerst de koppeling er vanaf gehaald moeten worden. er zit veel verschil in de koppelin gen. ik denk ook dat de boel gedemonteerd is omdat de pomp vast zit oid.

cosa (0), 16 jaar geleden

beste mensen,

Alle eerst bedankt voor jullie reacties. Over de vraag of de airco het heeft gedaan kan ik met JA beantwoorden. Weleens waar 1.5 jaar geleden. vandaag, tijdens een grote onderhoudsbeurt van de auto heb ik de spoel terug gevonden. Hij lag op het het beschermingsmat die onder de moter hangt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.