Opel Astra: Alarm gaat spontaan af

Bouwjaar: 1996

Astra Cabrio 1.6 benzine. Deze is voorzien van een alarminstallatie van het merk Gemini,type GE-5061 klasse 3. De laatste tijd wil deze installatie spontaan afgaan (op willekeurige momenten) nadat de auto is afgesloten en op alarm is geschakeld. Het kan voorkomen dat dit probleem zich een week niet vordoet, maar ook dat die wel twee, drie keer op een dag afgaat.

Wie kent dit probleem en/of heeft hier een verklaring en een oplossing voor. Zelf zou ik gewoon de sirene er vanaf willen koppelen, maar ik weet niet of het systeem dit zomaar pikt. Hij is namelijk ook gekoppeld met een startblokkering.

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

T beste kun je t alarm er helemaal vanaf halen, wat vaak voorkomt is dat de sensoren die links en rechts boven je voorruit zitten(deze lijken op microfoontjes) te ver naar buiten zitten gedraaid, en dan reageert het alarm op mensen die langs de auto lopen. je kunt deze afplakken met tape om te kijken of dat t probleem oplost. Normaal gesproken kun je gewoon de stekker van de sirene eraf trekken. Probeer dit eens.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Die gemini zooi eruit halen, vaak gaan deze alarmen vaak stuk

Willem

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

je moet eigenlijk eerst weten waarom het alarm afgaat, op welke van de sensoren de storing zich voordoet!!

olleke (0), 18 jaar geleden

In mijn a;armsysteem zitten geen sensoren bij de voorruit. Het alarm gaat ook af als de auto in een afgesloten garagebox staat.

Is het mogelijk om alleen de sirene los te koppelen of levert dat problemen op?

peerbmw (0) PRO, 18 jaar geleden

er zitten nog meer sensoren op: deurschakelaars/motorkapschakelaar/kofferbakschakelaar en als het echt klasse 3 is: hellingdetectie-sensor!!
en je kunt de claxon wel verwijderen maar dan kun je beter het hele systeem demonteren en vervangen voor een nieuw systeem als dat nodig is voor je verzekering (cabrio)

dupl-u-10273-5dd147ce70ece+phuubje (0), 18 jaar geleden

Ik had dit ook met mn BMW met gemini, heb alle deurschakelaars nagelopen/gesmeert en het was over!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.