Opel Vectra: antisleepregeling en electrische ramen?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: z18xe

Geachte Problemcar,

Gisteren en vandaag was en is het nogal glad. In de verse sneeuw is het moeilijk wegrijden, bij te weinig gas wil de motor nog wel eens smoren, bij teveel gas is het gauw slippen. Echter vraag ik mij af of mijn Vectra af-fabriek anti-slip control heeft. Bij teveel gas vandaag merkte ik een aantal keren dat de voortrein begint te bonken ipv te schaatsen. Het lijkt wel of de doorslaande voorwielen geblokkeerd worden en dan weer vrijgegeven, ik zie echter geen lampjes knipperen op het dashboard. Ik heb met auto's gereden die een antislipregeling hadden en vooral die varianten die ingrepen doen via het remsysteem hebben vergelijkbare ervaringen, namelijk bonken .... Het is geen fijn gehoor en de paar keer dat ik het meemaakte, loste ik gelijk gas. Tevens vraag ik me af of het uberhaupt wel goed is voor de voortrein, motor en lagers dat er even zo "gebonkt" wordt?

En nog een vraag over de electrische ramen: vanochtend per ongeluk zachtjes tegen een betonnen rand gereden in de parkeergarage met de voorbumper, afgezien van de zwarte lip onder de voorbumper die iets wijkt in het midden is er verder geen schade te zien, maar het vreemde was wel toen ik weer opstond van dit checken, mijn beide voorramen uit zichzelf naar beneden waren gegaan ..... is dit toeval, is dit een beveiliging bij bijvoorbeeld zachte aanrijdingen of is dit iets heel anders? Ik stond zo verbaasd .... iemand ook een dergelijke ervaring?

Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet,

Aad ~ Doix

Doix

Geplaatst door Doix (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Hallo Aad

Als je traction control erop had zitten, ging er op zijn minst een lampje flikkeren op het dashbord, op het moment dat de wielen beginnen te spinnen, standaard ( als dit op de auto zit ) zou dat altijd aanstaan, je kunt te TC dan wel handmatig uitzetten, d.m.v. op een knopje te drukken, maar waarschijnlijk heeft jou auto dat niet.

Dat geluid of gebonk wat je hoord, is dat enkel bij het rijden door de sneeuw ?

Het probleem met de ramen kan ik ook even niet thuis brengen.

Gr Stefan

Doix (0), 14 jaar geleden

Stefan,

dank voor je snelle reactie. Er is mij nooit verteld dat er TC op zou zitten en er flikkert geen lampje en er is geen knopje dat ik weet. Het bonken is enkel bij het wegrijden op sneeuw, verder rijdt de auto helemaal schokvrij. Ik heb de ondergrond waarop het gebeurde nog gecheckt vlak na het gebeuren en het was geheel glad, geen droge stukken of gripvaste plekken oid .... zometen weer een lange rit en het is nog steeds wat glad, dus nieuwe ervaringen :)

Greetz,

Aad ~ Doix

popey (0), 14 jaar geleden

het gebonk is de vers gevallen sneeuw die samengeperst wordt onder de wielen.
je bent vast niet zo oud of hebt weinig sneeuw meegemaakt.
is niet lelijk bedoelt.

popey

kleijn (0), 14 jaar geleden

deze auto heeft geen tc

daninja (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je tractioncontrol hebt zou er ook even een controlelampje moeten branden als je het contact aan zet.
Een geel symbooltje met een slippende auto.
Over de electrische ramen....
Heb je toevallig het controleren van je bumper je sleutel in je broek/jaszak gehad?
Bij het knielen zou het kunnen gebeuren dat je openknop van de handzender ingedrukt hebt.
Als je dit een paar seconden doet kunnen je ramen automatisch open gaan.
Als je de sluitknop een paar seconden indrukt sluiten je ramen.
Dit is de comfortfunctie.

Doix (0), 14 jaar geleden

[quote=popey]het gebonk is de vers gevallen sneeuw die samengeperst wordt onder de wielen.
je bent vast niet zo oud of hebt weinig sneeuw meegemaakt.
is niet lelijk bedoelt.

popey[/quote]
Hahaha, nee hoor, ik sta er zelf ook versteld van, ik ben 38 en rijd al 20 jaar auto, maar de echte winters heb ik niet meer meegemaakt sinds de jaren '80 .... :)

Grtz,

Aad

Santa (0), 14 jaar geleden

Inmiddels zijn de meeste wegen weer gewoon begaanbaar, is het gebonk weg of nog steeds aanwezig..?

Doix (0), 14 jaar geleden

Gebonk is helemaal weg, niets meer aan de hand, dus inderdaad denk ik opgevroren sneeuw of juist dat verse poederige sneeuw, wat flink kan knarsen en kraken als je er over heen rijdt ......

Grtz,

Aad

Santa (0), 14 jaar geleden

Gefeliciteerd, jij hebt de goedkoopste reparatie van dit jaar!

Doix (0), 14 jaar geleden

@Santa: hahahahahahahahahaha ..... meende ik ook, maar ik ben bang dat het toch niet helemaal waar is. Vandaag weer gereden en ik hoorde / voelde knakkende geluiden bij uiterst naar links sturen. Het lijkt wel of een homokineet naar de knoppen is, maar als ik rechtuit rijd, is er niets aan de hand, geen vreemde geluiden en gewoon lekker rijden. Morgen even langs de garage.

Grtz,

Aad ~ Doix

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.