Opel Astra: Astra 1.4i bj 1994 soms niet starten afslaan tijdens het rijden

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Een kennis van mij heeft een Astra 1.4i bj 1994 met de volgende problemen:
- Auto wil van een op andere moment niet starten; startmotor draait wel, maar vonkt niet.
- Na 7, 8 startpogingen is de accu op. Hulp accu er bij, een beetje met de kabels en stekkers van bobine/spoel spelen en hij start weer.
Als de auto eenmaal gestart is loopt hij goed.
- Auto heeft een keer tijdens het rijden afgeslagen, toen wilde hij niet direct starten. Na 10 minuten wachten startte hij weer.
Er zitten nieuwe bougies in.
Verdelerkap losgemaakt gecontroleerd, zat er goed uit. Geen roest of vet aan de binnen kant.
Hierna startte de auto gedurende twee dagen weer perfect. Echter gisteren was het weer zover, hij wilde niet meer starten. Weer 10 minuten proberen te starten, accu leeg, hulp accu er bij en hij startte weer.
iemand enige idee? ik las in een soort gelijke probleem dat het kon liggen aan temperatuur sensor of BDP?
Zijn deze makkelijk te vervangen?

sel

Geplaatst door sel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

BDP-sensor (of OT-gever) heeft deze auto niet.
Een veel voorkomend probleem van deze zijn de halgever in de stroomverdeler en de vonkversterker onder de bobine. Beide zijn los verkrijgbaar.
Omdat de schrijft dat er soms geen vonk is, hoef je niet te denken aan de temperatuursensor. Die heeft hier niets mee te maken in dit geval.

Gr.

sel (0), 15 jaar geleden

Petje57, bedankt voor je reactie. Ik heb geen idee hoe die halgever in de stroomverdeler en de vonkversterker uit ziet, maar ik zal onder de bobine kijken. Ik weet niet of die halgever, stroomverdeler en de vonkversterker iets van contactpunten, aansluitingen hebben die je kan schoonmaken, maar ik zal er naar kijken.

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Tik je kentekennummer in op www.hbase.nl en kijk dan in de linker kolom bij "ontsteking". Daar kun je zien hoe een halgever en een vonkversterker er uitzien en wat deze kosten.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.