Opel Astra: Astra H na vervanging thermostaat nog niet op bedrijfs temperatu

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: Z19DTL (100Pk)

Mijne heren,

Onlangs voor de eerste keer "verborgen" menu gevonden (via internet).
Hier bleek toen dat de motor helemaal niet op temperatuur komt. (en achteraf gezien werkte de verwarming ook niet super).

Nu heb ik gisteren de thermostaat incl sensor en koelvloeistof vervangen. Viel met vies tegen die EGR-koeler... Maar goed, het zit weer.
Vandaag gereden en tot mijn verbazing komt de temp op de snelweg nog niet boven de 70-75 graden. Nog niet de bedrijfstemp van 90+.

Enig idee wat het ook zou kunnen zijn?
Wat me opviel is dat de koelvloeistof in de koelvloeistof tank wel al aardig warm is, terwijl de thermostaat eigenlijk niet open zou moeten staan? Toch?

Tim Wester

Geplaatst door Tim Wester (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Wijkt jou temperatuurmeter niet af , sluit eens een losse temperatuurmeter aan op je ingaande kachelslang .
Voeler gewoon met isolatieband goed op de slang plakken , desnoods goed isoleren zodat hij echt de watertemperatuur meet.
Kabeltje naar binnen en rijden , kijken wat hij aangeeft.
Ik gebruik altijd een universele buitentemperatuurmeter , gekocht bij Halfords , sorry voor de reclame , zit een lekker lang snoertje aan.

Tim Wester (0), 10 jaar geleden

Zou het eventueel met de EGR klep te maken kunnen hebben.
Kan me voorstellen dat deze te ver open gezet wordt waardoor er teveel uitlaatgassen retour gaan waardoor de verbrandingstemp lager is dan gewenst.
Wat dan weer resulteert in een lagere "bedrijfstemp"?

Ga er vanuit dat de temp weergegeven op het display gewoon klopt aangezien ik temp sensor ook vervangen heb. Ga dit nog wel ff checken. Ik laat de motor gewoon ff draaien en check of temperatuur op display overeenkomt met de temp die ik meet op het thermostaathuis.

Ik merk ook dat de koelvloeistof temp afhankelijk is van de buitentemperatuur. Naarmate het buiten kouder is, is de temperatuur op het display ook lager. Bij 17 gr buiten lag ie rond de 76 graden. Nu met 10-12 graden kom ik niet hoger dan 72 graden.

ronny530 (0), 10 jaar geleden

Slaat de ventilator van de radiateur niet te vroeg aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.