Opel Astra: astra x1.6szr startonderbreking verwijderen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: x1.6szr

Hallo,
Ik ben zo snugger geweest mijn sleutel in de put te laten vallen. De sleutelmaker begon tegen mij over de startonderbreker die in de sleutel zou zitten maar het enige wat ik in de sleutel zie is een lampje. Zit er überhaupt startonderbreking op mijn auto? En zo ja, hoe overbrug ik die en waar zit die?

Bij voorbaat dank voor jullie reacties.

Gr, Richard

cepterbi

Geplaatst door cepterbi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Richard,
vanaf medio 1996 zit er een chip in de sleutel die correspondeerd met een ring om het contactslot. Komt de code overeen,starten en aanslaan. Komt de code niet overeen,starten en na 1 sec afslaan.
Deze zijn niet zomaar te overbruggen. En al zou ik het kunnen,zou ik het hier niet posten. Kun je de oude sleutel niet opvissen? of anders een nieuwe sleutel mét chip bestellen en inleren.
Succes.
Gr maarten

cepterbi (0), 12 jaar geleden

Ja ik ben inderdaad al achter een nieuwe sleutel aan gegaan maar aangezien ik er een sport van aan het maken ben zo goedkoop mogelijk te rijden met deze auto (tot nog toe 300 eurie per jaar incl aanschaf) wil ik die startonderbreker niet nodig hebben in mijn sleutel. Een collega van mij kwam met het idee de chip van de sleutel tegen het contactslot aan te lijmen. Dat is meteen een `dief-onvriendelijke` manier ±P (vwb gevaarlijke informatie op het forum) om het toch voor elkaar te krijgen. Maar ik heb de sleutel uit elkaar gehaald en kan geen chip vinden.

Zit die dan in het metaal verwerkt?

Nogmaals bedankt voor de reactie,

Richard

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Wat houd je tegen om in die put te gaan scheppen. Er zit een bezinkdeel in zo´n put en wat zwaar is blijft daar liggen . Zelf ook al een keer aan de hand gehad ,alleen het was mijn eigen sleutel niet. Probleem was meer om dat deksel met een koevoet op te krijgen. Die transponder is echt wel te herkennen. Het greepje is ook deelbaar. Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.