Opel Agila: Auto slaat af bij remmen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z12XEP, Motorinhoud (cc): 1229, Vermogen (kw): 59

Sinds de zomer geeft de Agila code P170 fuel trim bank 1, deze gaat soms zelf uit en aan. Vooral als er weinig brandstof in de tank zit. Auto start moeilijk, heeft soms wel 5 seconden nodig om aan te slaan. We zetten hem nu eerst 10 seconden op contact en dan slaat hij gelijk aan. Als je hem gelijk doordraait niet! Nu is het grootste probleem ook het gevaarlijkste, hier kwamen wij op een nare manier achter. Tijdens een noodstop sloeg de auto af. Hierna opnieuw kunnen starten. Noodstop herhaald en auto slaat elke keer af. Maakt niet uit hoeveel brandstof er in de tank zit. Wat kan dit zijn.

[yt]https://www.youtube.com/watch?v=a_LpOB7f...[/yt]

Kevin1995

Geplaatst door Kevin1995 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Agila? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Als je P0170 krijgt vooral als de tank bijna leeg is, dan is er een probleem met de benzinepomp of zit er vuil in de tank dat de aanzuigopening van de pomp verstopt. Ook het startprobleem wijst op een defecte/niet goed functionerende benzinepomp. Het duurt een tijd voor er voldoende brandstofdruk is.

Het afslaan bij de noodstop kan iets anders zijn, maar dat blijkt wel als het 1e probleem is opgelost.

Doorrijden met de storing zal op den duur de dure katalysator vernielen (als dat al niet gebeurt is).

Kevin1995 (0), 4 jaar geleden

Auto gaat vandaag voor diagnose naar de garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agila of stel zelf een nieuwe vraag.