Opel AGILA 2009: stuurproblemen

Bouwjaar: 2009

Mijn Agila die ik heb gekocht heeft ,n heel vervelend probleem.
En dat is het sturen ,het lijkt wel ,n GMC vrachtwagen van voor de oorlog ,nou zou dit geen groot probleem zijn ware het niet dat het stuur niet automatisch terug komt met het inhalen op de autobaan of gewoon de bocht omgaan, vind ik toch gevaarlijk hoor. in uw forum wordt aangegeven dat met ,n aanpassing dit probleem opgelost zou zijn. Ik zou graag willen weten hoe dat moet, want de garagehouder of dealer hebben geen oplossing.
Eigenlijk is dit ,n fabrieksfout, maar ja ,n terugroepactie kost natuurlijk te veel. Dus als men weet hoe dit moet zou ik zeer dankbaar zijn voor die oplossing. Groet Piet

jpbroek28@ziggo.nl

Geplaatst door jpbroek28@ziggo.nl , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

ferdinand, 1 jaar geleden

Je plaatst nu tweemaal hetzelfde probleem.Op basis waarvan meen je dat dit een fabrieksfout is.Ik neem niet aan dat je deze auto niet nieuw hebt gekocht.Want dan was het allang opgelost geweest.Als je hem pas hebt gekocht kan je er mee terug op basis van een verborgen gebrek.Daarnaast als de dealer niet weet hoe het opgelost moet worden ,betekent dit dat dit geval exemplarisch is en niet voor alle Agilas van toepassing is en er van een terugroep actie geen sprake is .Ik zou zeggen terug naar de garage.
Ferry

andriesbos, 3 weken geleden

We hebben een splash 1.2 bj 2012, qua opbouw/ stuurhius is dit hetzelfde als in een agila en dus ook een zelfde stuurhuis. De auto stuurt heel slecht/ niet terug naar het midden na een bocht en blijft contunue zwaar sturen.

Navraag en zoeken leert dat een slechte stuurhuis komt doordat de bekrachtiging electrisch is. Eigenlijk is er niet veel aan te doen; of laten reviceren door een bekend revisie bedrijf die met dit probleem bekend is, of er mee leren leven. Het zomaar (laten) vervangen door een ander exemplaar zal niet gegaragdeerd je problemen oplossen.
Tip van de opel dealer : Door de bandendruk iets lager in te stellen, zoekt de auto wel iets beter het 'rechtuit' rijden.
Als er iemand is die wel weet wat aan de stuurhuis wordt gedaan of zelf is te doen, hoor ik het graag !
Het weg moeten brengen en niet weten wat er wordt gedaan, voelt ook niet helemaal 'goed'.
Dus heeft hierover info, graag delen aub !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Agilla of stel zelf een nieuwe vraag.