Opel Corsa: Auto start, maar slaat meteen weer af.. (met warm weer)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

HELP!

Na vier jaar ellende met mijn auto (Opel Corsa uit 2002) ben ik totaal gefrustreerd en wil ik zéér graag weten wat het probleem zou kunnen zijn.
In de zomer (met hogere temperaturen) krijg ik regelmatig mijn auto niet aan de praat. Hij start wel maar slaat meteen weer af.
Inmiddels ben ik erachter gekomen dat ik hem weer gestart krijg als ik de minpool van de accu losdraai, eraf haal, twee minuten wacht en weer vastdraai. Hierna start de auto weer en ben ik er met een beetje geluk weer twee dagen vanaf.

Vorig jaar heb ik een autosleutel bij laten maken waarbij de auto gereset werd. Hierna ben ik één jaar van het probleem verlost geweest! Wat een verademing, niet steeds met mijn hoofd onder de motorkap. Ziet er toch vreemd uit, een vrouw op hakken sleutelend aan de accu..

Sinds twee weken is de rompslomp weer begonnen. De hoge temperaturen zijn ver te zoeken maar toch start hij regelmatig niet. Waar ik het probleem eerst snel opgelost had door de accu eenmaal los te draaien, duurt het nu soms wel 3x of langer. Als ik het vervolgens, een paar uur later, nogmaals probeer, doet hij het zonder problemen.

Andere bijzonderheden:

- Na het losdraaien van de accu, wachten en opnieuw aandraaien, gaat de radio aan op vol volume. De sleutel zat NIET in het contact. (2x voor gekomen)
- Vakanties in het buitenland, temperaturen rond de 35 graden zorgen ervoor dat het meerdere keren op een dag voorkomt.
- Het ligt niet aan de sleutel. Bij beide sleutels komt het probleem voor.
- In de winter heb ik nergens last van! Het komt alleen in de zomer voor.

Mijn auto is al minstens 5x aan de computer gehangen om het probleem uit te lezen. Hier komt steeds niets uit. Er hebben al verschillende mensen naar gekeken en niemand heeft een idee.

Mijn hoop is op jullie gevestigd ;)

Alvast heel erg bedankt,
Gr. Suzan

suzanvgestel

Geplaatst door suzanvgestel (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

man!ac (0), 10 jaar geleden

Is er ook naar de tellerunit gekeken?
Die willen nog wel eens slecht contact maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.