Opel ZAFIRA-B-VAN Z19DT-DPF: auto start niet door kapotte zekering

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Opelliefhebbers,

Sinds een aantal dagen sprigt zekering nr 34 steeds door waardoor de auto stilvalt en niet meer start. Bij starten en sleutel omdraaien gebreurt er niets, ook geen lampjes die aangaan. Nieuwe zekering erin is alles weer normaal. Iemand een idee waar het probleem kan zitten?

Alvast mijn dank

Ylias

Geplaatst door Ylias (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

De bedoeling van een zekering is de volgende. Bij overbelasting van het gezekerde circuit vervolg-schade voorkomen. Wees dus blij dat de zekering knalt. Als dat niet zou gebeuren verbrandt de bedrading of gaat zelfs de hele auto in vlammen op.
Indit geval is het hoogstwaarschijnlijk dat de gezekerde draad tijdelijk ergens contact maakt met de massa, waardoor er kortsluiting ontstaat.
Ik zou de betreffende kabelbundel maar eens gaan controleren op slijtageplekken. Vooral de losliggende stukken ervan. Ook op plaatsen waar de bundel strak op een scherpe kant ligt is de kans op een fatale beschadiging heel groot.

Ylias (0), 5 jaar geleden

Thnx zal ik doen

kaleido 1 (1620) PRO, 5 jaar geleden

Wat zekert nr. 34 af als je dat weet kun je wat gerichter zoeken.

Ylias (0), 4 jaar geleden

Een niet goed afgeschermde kabel (achteraf inbouw dvd in hoofdsteun) gaf kortsluiting wanneer de auto in een bocht reed. Kabel is verwijderd en probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.