Opel ZAFIRA-B-VAN A17DTJ-DPF: Boordcomputer display blijft aan

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Middendisplay blijft verlicht ook al is de sleutel uit t contact.
Springt om van radio naar telefoon .
Na resetten (accu los maken )blijft display uit maar na starten en weer uitzetten van motor blijft t scherm toch weer aan .
Waar kan di aan liggen ?

Roland1966

Geplaatst door Roland1966 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Contactslot probleem, zodra de sleutel in het contactslot wordt bij de eerste beweging een slag naar beneden gemaakt om het accessoires contact te maken waarbij de radio en de display al aangaan voordat u de motor werkelijk start. Bij het uitnemen van de sleutel dient het binnenste deel van het contactslot terug te veren in de ruststand als dat niet het geval is dan blijft de radio en het display aan. Vaak is vervuiling tussen de buitenring en het deel dat beweegt de oorzaak. Inspuiten met WD 40 zou kunnen helpen maar het contactslot verwijderen en goed reinigen is een betere oplossing.

Roland1966 (0), 5 jaar geleden

Het lijkt alsof het slot niet te verwijderen valt ,is hier een bepaald foefje voor ?

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Een echt foefje weet ik niet maar de sleutel dient wel in het contactslot aanwezig te zijn. Wie weet is er op Youtube een filmpje aanwezig die een uitleg geeft.

Roland1966 (0), 5 jaar geleden

Contactslot verwijderd door de sleutel op stand 1 te zetten en bovenop de behuizing met een kleine schroevendraaier in het gaatje een palletje in te duwen ,hierdoor word het slot ontgrendeld .
Daarna voorzichtig schoongemaakt met siliconenspray. Let op bij het terugzetten van het slot weer het palletje induwen .Totaal een werkje van 10 min.
Display gaat nu weer gewoon uit zoals het hoort .

Bedankt Rony 503 voor de tips.

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Graag gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.