Opel Astra: Auto starten duurt soms lang

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste

Ik heb sinds vorig jaar juni een Opel Astra stationwagon 1.6 uit 2007. Nu is me al vanaf het begin opgevallen dat de auto zo nu en dan even nodig heeft voordat hij start. (m.a.w. zodra je de sleutel omdraait moet je een paar seconden wachten totdat hij start).
Nu ben ik in de garantieperiode terug gegaan naar de garage (Nissan dealer) en dit uitgelegd. Deze hebben toen niet kunnen ontdekken toen ze de computer eraan hebben 'gehangen'.

Mijn broer heeft ook een Astra uit 2007 en heeft dit ook zo nu en dan. Omdat ik toch graag wil weten wat dit kan zijn ben ik vandaag naar de Opel dealer geweest, en deze kon niet zeggen dat dit 'probleem' vaker voorkomt. Deze wilde hem hierop aan de computer 'hangen' maar omdat ik weinig tijd had kon ik dit niet door laten gaan.

Nu is mijn vraag of iemand weet wat dit kan zijn. Het is niet echt een probleem, maar het is soms wel even schrikken als deze niet gelijkt met het omdraaien van de sleutel start.

Ohja, het maakt trouwens niets uit of de motor koud of warm is, het komt willekeurig voor.

Alvast bedankt !

(ps. Ik heb totaal geen verstand van auto's)

dactyl

Geplaatst door dactyl (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sel (0), 9 jaar geleden

Maak je niet druk... Als het opstarten paar seconden langer duurt is het lastig te achterhalen wat het kan zijn;
zwakke accu, start motor niet helemaal goed meer, brandstof filter, opvoerpomp in brandstoftank indien aanwezig, bobine, injectors etc..
beste is gewoon geen aandacht aanbesteden. Als het opgegeven moment erg vervelend wordt, of helemaal niet meer start kan men met het uitlezen achterhalen wat er aan de hand is.

dactyl (0), 9 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Nee het is soms alleen even schrikken. Zoals gezegd heeft de Nissan dealer (waar ik hem gekocht heb) niets kunnen vinden bij het uitlezen. Misschien dat ze bij een Opel dealer meer kunnen uitlezen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.