Opel ASTRA-G-CC: Auto stottert en valt dan uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z16SE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 62

Hallo,

Ik heb een opel astra g uit 2001 en sinds een maand of 2 een probleem(pje).
Tijdens het rijden schokt mijn auto ineens en na het schokken branden er lampjes en valt de auto uit. Als ik daarna weer start doet hij het niet gelijk maar de 2e keer wel met gas geven erbij.
Dit gebeurd niet dagelijks, er kan zo een week tussen zitten.
Het gebeurd als ik 50 km rij maar ook als ik 70 a 80 rij. Bij de garage gevraagd tijdens de keuring maar zij weten zo niet uit het hoofd wat het kan zijn. En het ziet er verder goed uit, de bougies ed.
Iemand enige idee wat het kan zijn? Ik voel dus aankomen wanneer de auto uit gaat vallen doordat hij begint te schokken. Alvast bedankt! Groeten Lis

Lisannevalk

Geplaatst door Lisannevalk (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

Maakt het uit of hij warm of koud is ?

Lisannevalk (0), 5 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Maakt het uit of hij warm of koud is ?[/quote]

Als het gebeurd is het meestal na een minuut of 5. Ik weet niet of de motor dan warm is haha. Ik ben een vrouw haha 😉 nou las ik ergens iets over relais 109??

kaleido 1 (965) PRO, 5 jaar geleden

relais 109 gaat over vw volgens mij , er zit wel een brandstofpomprelais in je auto , heb je een instructieboekje daar staat hij waarschijnlijk wel op het overzicht.

Lisannevalk (0), 5 jaar geleden

Oh nee heb helaas geen boekje..

Lisannevalk (0), 5 jaar geleden

Hoop dat iemand nog.iets weet!!

R_Bakker (0) PRO, 5 jaar geleden

Er is vroeger een terug roep actie geweest van opel voor de Z16SE dan moest de EGR schoongemaakt worden en uitgeprogrammerd worden met nieuwe software.
Ik denk dat je probleem in de EGR zit dus afdoppen en proberen of het probleem over is, er kan een motorstoring lamp gaan branden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.