Opel Meriva: auto trilt (soms erg hevig) en maakt licht grommend of kloppend

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.3 cdti

Dag allemaal

ik doe even een beroep op jullie omdat ik denk dat mijn garage toch wel wat in de fout gegaan is.

Sedert twee weken trilt mijn auto (niet schokken maar echt heel het koetswerk dat trilt). Ik hoorde ook een grommend geluid aan de motor dat er voordien niet was. Ik kon ook echt niet meer goed optrekken en ging dus binnen in de garage. Daar hebben ze hem uitgelezen maar de computer vond niets. Ze hebben dan maar gewoon de nieuwe software ingeladen. Diezelfde dag opnieuw zelfde probleem - direct getelefoneerd naar garage dat het nog steeds een probleem was. Opnieuw binnengeweest omdat de auto heel erg aan het schudden was. De baas ging mee met mij in de auto maar hij voelde een 'zeer lichte trilling' terwijl ik duidelijk voelde hoe heel mijn lijf aan het meeschudden was met de auto. Hij hoorde ook niets abnormaals aan de motor. Hij dacht dat het de banden waren en heeft er twee uitgelijnd. Terug naar huis: zelfde probleem. Ik neem mijn vader mee in de auto en vraag of hij het wel voelt. Hij voelt inderdaad ook die trilling. We zijn nog geen 200 meter verder of BOEM-KNAP: deel van multiriem gesprongen. Auto onmiddellijk aan de kant gezet en garage gebeld. De baas zei dat dat niets te maken had met mijn klachten en dat het toeval was... (ging ik niet mee akkoord)
Technieker is gekomen en zag dat de spanrol vastzat. Auto werd weggesleept naar garage.

De garage zegt dat ze geen fouten gemaakt heeft, terwijl ik vind dat ze dat toch hadden moeten zien en op z'n minst de vorige kosten van de nieuwe software (€66) zouden moeten laten vallen. Wat vinden jullie?

En zou de vrijlooppoelie ook kunnen kapot zijn met mijn klachten? Op hoeveel ramen jullie de kostprijs?


Groetjes van een niet-technisch aangelegde jongedame.

vvdk

Geplaatst door vvdk (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Meriva? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

findftp (0), 9 jaar geleden

Misschien domme opmerking, maar heb je een rechtsbijstand verzekering? Ik zou hen hier over bellen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Meriva of stel zelf een nieuwe vraag.