Opel Tigra: Automaat trekt op in derde versnelling en blijft hierin rijden!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V

Hey,

Ik heb een probleem. Ik heb een Tigra waarvan de motor defect van was, deze is inmiddels vervangen en loopt goed. Echter is de auto gesleept waardoor de automaat defect is geraakt! Domme fout maar het is niet anders, deze week een andere automaatbak eronder gemonteerd deze is gelijk aan de oude. Netjes gevuld met atf olie en ontlucht door alle versnellingen meerdere keren in te schakelen met voet op de rem. Staat netjes op peil.
Maar zodra ik ga rijden begint er een storingslampje te branden (wat ik a.s. maandag uit laat lezen) maar de P R N 3 2 1 werken naar behoren soepel en zonder problemen.
Echter als ik de D inschakel dan rijd de auto weg in de derde versnelling en blijft hier ook in zitten ookal trap ik de kickdown in!
Ik heb de twee sensoren die op de versnellingsbak zitten al uit gewisseld met de oude bak, hierdoor veranderd niets helaas.
Er lijken naar mijn mening geen afstelmogelijkheden op te zitten!

Is er iemand die mij verder op weg helpen kan? Of dit probleem al eens vaker heeft gehad?

Vriendelijke Groet John

boschenaar01

Geplaatst door boschenaar01 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Omdat er een storing inzit, schakelt de bak automatisch in 3. Dus eerst de fout herstellen, dan zal het goed zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.