Opel Tigra: opel tigra valt uit onder rijden en start niet meer, na 10 minut

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo, kan iemand mij helpen met het volgende probleem.

mijn auto start dan rij ik een tijdje en dan valt hij uit, dit gebeurt vaak wanneer ik dan op moet trekken. als hij uit valt start hij daarna niet meer, als ik dan 10 minuten wacht start hij weer en kan ik zo weg rijden.

nou ben ik bij een bedrijf geweest die hebben hem uitgelezen en motorisch is er geen storing te zien. daarna hebben we even binnen in gekeken en zij denken dat het ligt aan mijn ventilatoren/ radiator.

er zitten 2 ventilatoren in en beide draaien niet.. ook niet als ik de airco aan doe( werkt zoiezo niet. ) ze draaien ook niet al is de motor heter dan 90graden.

weet iemand wat het kan zijn of waar het aan ligt of heeft iemand ideen wat ik nog zou kunnen proberen?

noecki

Geplaatst door noecki (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

kleine kans dat het aan de ventilatoren ligt,ik denk eerder een defecte krukassensor of defect brandstofrelais.

kaleido 1 (1635) PRO, 11 jaar geleden

Ik kan de link niet leggen tussen , de ventilatoren die niet werken , en het afslaan , of hij moet zo heet worden dat hij daardoor afslaat , maar dan spuit je de koelvloeistof uit het tankje.
Als jullie denken dat het daar aan ligt , waarom dit niet eerst repareren , moet ook gebeuren.
Zekeringen al gecontroleerd , thermoschakelaar , zender enz.

noecki (0), 11 jaar geleden

ik zelf heb geen ideee waar het aan zou kunnen liggen, ik hoop dat iemand het probleem herkent en mij kan vertellen wat het is.. en de ventilatoren moeten zoiezo gemaakt worden maar ik weet niet wanneer deze aan of uit moeten zijn. want de een zegt ze moeten constant draaien want je hebt een airco de ander zegt ze draaien alleen als ze auto te heet word de ander weer wat anders...

en de zekeringen zijn gecheckt en daar is niets mis mee. de rest weet ik niet waar ik dat kan vinden

kaleido 1 (1635) PRO, 11 jaar geleden

Als de airco aanstaat , en hij is in orde , wat niet zo is , want de koelventilator gaat niet draaien ? ik neem aan zoals je schrijft , ook niet na verloop van tijd.
Er is dus meer aan de hand .
Laten we de airco even buiten beschouwing laten, de ventilatoren moeten gaan draaien als het koelwater een bepaalde temperatuur bereikt heeft , en dan is meten is weten , je temperatuurmeter binnen is een indicatie , maar zegt niets over de temperatuur bij het thermocontact die de fan in schakeld.
Heb het idee dat de kennis gering is , waarom niet iemand erbij halen die er kijk op heeft , heb je wel de kennis / gereedschap om dingen te meten ?

noecki (0), 11 jaar geleden

Nee heb verder geen gereedschappen of iets en ken verder ook geen mensen die er verstand van hebben en ben bang dat als ik er mee naar een garage ga dit me gelijk bakken geld gaat kosten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.