Opel Tigra: tigra stotterd in derde versnelling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo mensen
Ik heb een tigra met het volgende probleem. Als ik in de derde versnelling zit en rond de 65km en 75km rijd gaat de tigra stotteren terwijl hij stotterd gaat het mm lampje niet branden. Ik heb wel al wat vervangen aan deze auto zoals de cat, lamda sonde en de egr klep maar bleef met dit probleem zitten. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn.

GSE

Geplaatst door GSE (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Tigra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rotjerogier (0), 11 jaar geleden

Als ik je probleem zo lees is het moeilijk te zeggen wat het probleem precies is want je noemt de 3e versnelling maar het probleem lijkt uit de motor te komen dit betekend dat het zich in elke versnelling voor moet doen. Eerst zou ik is bekijken of het brandstoffilter niet vervangen hoeft te worden en of hij wel goedom gemonteerd zit. Deze raakt sneller verstopt als deze verkeerd gemonteerd zit. Deze zit voor het rechter achterwiel. De opstaande rand hoort aan de voorkant te zitten. Dit filter kost een paar euro en heb zelf vaak soortgelijke storingen mee gemaakt.

Als dit het niet is zeg ik dit kan met je ontsteking te maken hebben. Ik weet niet precies wat voor motor er in de auto zit maar dacht dat tigra van dat jaar dis bobines heeft. Bekijk de volgende dingen is.

Zijn de bougies niet aan vervanging toe? Zo niet kijk is in het donker of je geen vonken ziet van de bougie kabels naar het motorblok.
Dit soort stotingen zijn vaak het gevolg van doorgeslagen bougiekabels. het probleem is dat als je geen vonken ziet dit probleem niet uitgesliten is. Als dat het niet is denk ik dat het probleem in een bobine zit.
Bekijk of de weerstand aan de kant van de bougie kabels ongeveer even hoog is. Deze waarde is meerdere kilo ohms.

GSE (0), 11 jaar geleden

Bedankt vvor je reactie rotjerogier zat zelf ook al aan de bobine te denken maar gaat jouw tips ook nog even nalopen. Het is zo dat als je in de derde versnelling rijd met een contante snelheid de tigra gaat horten en stoten maar op de snelweg daar geen last van heb.

GSE (0), 11 jaar geleden

even een update over de problemen met de tigra: ik heb de bougies vervangen en de kabels na laten kijken ondertussen bombine,brandstofpomp en de temp sensor vervangen, maar het probleem blijft het enige wat er veranderd is dat ik nu wel af en toe het mm lampje heb branden die na een minuut of 2 onder het rijden na wat gas gegeven te hebben weer vanzelf uitgaat. Ik gaat de tigra morgen laten uitlezen ben benieuwd wat hier uitkomt, maar als iemand nog wat anders weet zou ik dat graag horen. Alvast bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Tigra of stel zelf een nieuwe vraag.