Opel Vectra: Automaat werkt na enkele seconden niet meer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2DTI

Hallo,

Mijn Vectra heeft sinds gisteren ernstige kuren met de automaat. Bij het accelereren komt deze misschien tot net in de 3de versnelling. Vanaf dat punt lijkt er geen koppeling meer te zijn. Het lijkt nu met het uur erger te worden waardoor nu net na het starten soms wel 'doorklikt' in drive naar de 1ste versnelling maar de helft van de tijd niet.

Het is lastig uit te leggen, in achteruitstand houdt hij het even vol en voelt het alsof hij aan het slippen is totdat hij weer 'stil' of is z'n vrij zit.

Olie en filters van de automaat zijn vandaag vervangen maar helaas lostte dat het probleem niet op. Autobedrijf had het over dat er een foutcode was in het rij-systeem maar kon deze niet verwijderen. Met -veel- moeite heb ik de auto weer thuis gekregen. Garage gaf als alternatieve optie om de automaat module te vervangen (circa 1800 euro?).

Zelf heb ik in de cabine nu alles schoon gespoten onder de pook zelf, zekeringen gecheckt - helaas geen effect, gezien de aardige forse kosten voor een nieuwe module bij deze dus hier de vraag - misschien dat iemand er ervaring mee heeft en/of misschien ideeen heeft om te proberen.

Gr,
Rob

Editje:
- Semi automaat doet tevens niks.

Devion

Geplaatst door Devion (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Welke foutcode (de code en beschrijving)? Dat zou al helpen.

En op waarom is het vervangen van de automaat module noodzakelijk geacht door de garage is dit onderzocht en toen tot de conclusie gekomen daar zit de fout? Of was het meer van dat zou het ook weleens kunnen zijn en zo niet tja??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.