Opel Astra: Automaatbak van Astra, slipt door?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste allemaal,

Ik heb een probleem met de automatische versnellingsbak van mijn Astra. Hij schakelt niet goed en rijd daardoor niet goed meer. Het lijkt wel alsof de koppeling doorslipt. Als ik veel gas geef dan schiet hij gewoon naar de 5.000 + toeren, maar komt nauwelijks vooruit. Ook geeft hij de storing op het dashboard aan als een geel cirkeltje met een uitroepteken erin. Ik vind het raar dat het lijkt of de koppeling doorslipt aangezien het een automaatbak is. Weet iemand hier wat aan te doen. De olie van de automaatbak is recentelijk al vervest geweest. Alvast bedankt.

hijso

Geplaatst door hijso (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kleijn (0), 14 jaar geleden

rij even langs de dealer voor advies .
vaak de kortste weg voor een advies
zeker als er een storing lampje brand
mvg willem2

hijso (0), 14 jaar geleden

Hallo Willem,

Heb ik reeds gedaan. Ben bij de Opel dealer langsgeweest en die zeggen dat het van alles kan zijn. Enigste optie voor hun was om de hele bak te reviseren. Maar ik vraag me af of het misschien een bekend probleem is bij iemand en weet wat precies te doen.

JHV (0), 14 jaar geleden

Als ik het zo hoor denk ik aan de "lock-up" functie die de bak niet direct aan de motor koppeld en dus krijg je dan idd slip.
Bij onze Citroen heb ik net de schakelaar op het rempedaal vervangen. Dat kan ook een boosdoener zijn.
Ben je alleen langs de opel dealer geweest zoals je zegd, of is er een diagnose gesteld en zijn ze een tijdje met onderzoek bezig geweest. Dat kost meestal wel wat geld, vraagt gewoon garage uren.
Zoek anders een revisie bedrijf en vraag een (betaald) onderzoek en diagnose.
Was het voor dat je de olie ververst hebt geen prbleem? zit er genoeg olie in de bak, en ook niet teveel?
johan

hijso (0), 14 jaar geleden

Ok Johans, ik zal eens kijken of dat het is. Ben inderdaad alleen langsgeweest bij de opel dealer, ze hebben er verder niet echt naar gekeken. Er zit nog wel genoeg olie in de bak denk ik? de olie is een halfjaar geleden ongeveer nog vervangen dus dan moet het goed zijn neem ik aan. Ik zal anders ook eens kijken wat een revisie bedrijf voor me kan betekenen. In ieder geval bedankt!

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Ga er eens mee naar een automaten revisie bedrijf en laat die eens kijken.
Die dealer komt daar vaak toch niet uit en zegt al snel:nieuwe bak eronder.
Ze willen er nog eens een keer nieuwe olie in doen maar daar blijft het ook bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.