Opel Vectra: Automatische Airco!??

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Beste mensen,

Ik heb sinds kort een Opel Vectra Caravan 1.8 uit 1999 met automatische airco. (althans dat werd mij wijsgemaakt bij de verkoop).
Nu had ik bij mijn vorige auto's echt een knop voor de airco om deze aan/ uit te zetten. Deze heb ik op de vectra niet en ik heb er ook geen boekje bij gehad.
Als ik de fan op LO zet dan komt er ook geen koude lucht uit de roosters. Kan iemand mij vertellen hoe dat werkt of is de airco domweg kapot?

Bedankt en groet,

Alex

SlopelKoos

Geplaatst door SlopelKoos (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Vectra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Zit er wel airco in?.
Als je automatische airco hebt kun je gewoon de temp instellen.
Meer is vaak niet nodig.

SlopelKoos (0), 12 jaar geleden

Ik kan ook wel gewoon mijn temperatuur instellen op het display...maar koude lucht is nergens te vinden. Is dan het idee wanneer de ingestelde temperatuur lager is dan de huidige temperatuur in de auto dat de airco automatisch aanslaat!??

Beeper (0), 12 jaar geleden

Draaien de ventilatoren wel als je de zaak op auto hebt, deze draaien namelijk altijd als de airco in werking is.
Zo niet dan kan het zijn dat er geen koelmiddel meer in het systeem zit, dan schakelt de compressor namelijk niet in, dus krijg je ook geen koude lucht.

SlopelKoos (0), 12 jaar geleden

Moet ik hem perse op AUTO zetten dan!? Nog even voor de orde...ik heb geen boekjes hè ;-)

Als ik zelf de temperatuur naar 17 C zet bijvoorbeeld terwijl het stikheet is in de auto en de blower op 4 dan komt er geen koude lucht uit, maar laffe warme lucht. ze draaien dus wel...
Ik zal het koelmiddel eens checken voor de zekerheid

kleijn (0), 12 jaar geleden

[url=http://img198.imageshack.us/i/aircovectr...][img]http://img198.imageshack.us/img198/4949/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]



misschien heb je hier wat aan ?

maar ik denk dat je airco leeg is

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Het koelmiddel kun je niet checken.
Als je het tenminste over het airco koelmiddel hebt.

Beeper (0), 12 jaar geleden

Ja je moet hem gewoon op auto laten staan, daar is deze automatische airco (ook wel climate control genoemd) voor bedoelt.
Met de ventilatoren bedoel ik de grote ventilatoren bij de radiator onder de motorkap.
Als deze niet draaien als de airco op auto staat en de motor loopt zal het aircosysteem leeg zijn, de bediening in de auto zal gewoon werken alleen je krijgt geen koude lucht.
En zoals primera al zegt, het koelmiddel kun je niet zelf controleren, hiervoor moet je bij een aircospecialist zijn.
Laat hem even checken bij een aircospecialist, deze zal het euvel snel vinden.

Speeedy Gonzales (0), 11 jaar geleden

Heb zelf een vectra B 1.6-16V station sport-edition met automatische airco(ECC ofwel Elektronic climate control)en heb de leiding van de pomp(compressor)naar het systeem lek gehad,dit was een kwaal bij dit model en bouwjaar(1999),inmiddels heeft opel een verbeterde leiding uitgebracht(tevens duurder)en daarmee is het probleem opgelost.
Ik wil hier maar mee zeggen dat als ik je verhaal zo hoor je waarschijnlijk het zelfde probleem hebt,je kunt het heel gemakkelijk controleren door hem te starten en daarna op AUTO te drukken van de ECC-unit je moet dan vrijwel direct daarna de pomp horen aanslaan(Krachtige tik)zoniet dan is het systeem leeg.
Tevens is het zo dat als de buiten temperatuur beneden de +/- 4 graden celsius zakt(s'winters)schakelt het systeem ook niet aan ter beveiliging om te voorkomen dat het condenswater bevriest,dat was op dit model vectra standaard,werking is dus volgens mij ook nog afhankelijk van de buitentemperatuursensor.
Dus even controleren of de sensor de juiste temp aangeeft en dus goed funtioneerd.
Als laatste kan nog de regelunit in de middenconsole(de 3 ronde klokken)defect zijn(dure)maar volgens mij kunnen ze dit bij een opelgarage zo controleren.
Heb destijds zelf de leiding vervangen(3 jaar geleden)en de airco functioneerd nog steeds perfect.
Hoop je zo van voldoende informatie te hebben voorzien om het probleem te verhelpen,oh ja heb je ook de ECO-knop bovenin naast je alarmlichtenschakelaar zitten(rechts van)hiermee schakel je de airco ook mee uit terug naar de normale kachel.
Voor vragen ben ik altijd bereikbaar op m'n e-mail.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Vectra of stel zelf een nieuwe vraag.