Opel Astra: batterij verkeerd aangesloten

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 dti

nadat deze morgen de auto niet wou starten door een lege batterij had ik met startkabels geprobeerd, maar de afdekplaatjes waren verkeerd gemonteerd. dus begon de startkabel te smelten, deze rap losgedaan en het maar gelaten voor wat het was, nieuwe batterij gaan halen en gemonteerd blijkt dus alles te werken behalve het servostuur en het lampje blijft branden van de batterij, alle zekeringen zijn nagekeken en nagemeten, zowel onder het dashboard als onder de motorkap dus is mijn vraag, wat zou dit kunnen zijn?

ste98

Geplaatst door ste98 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

dijnamo

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

De dynamo is kapot gegaan door het ompolen sneuvelt een diode,en als de dynamo niet bijlaad werkt de stuurbekrachtiging niet.

Hans

ste98 (0), 15 jaar geleden

bedankt voor de snelle reactie, moet de dynamo vervangen worden of kan die diode herstelt worden, maar ik vind wel raar dat de servo niet meer werkt

Hans4037 (0) PRO, 15 jaar geleden

Dat is niet raar, de elektromotor voor de servo verbruikt heel veel energie dus als de dynamo stopt werkt deze ook niet meer anders s de accu heel snel leeg. Ik zou voor een ruildynamo gaan ben je in een keer klaar.

Hans

ste98 (0), 15 jaar geleden

en hoe krijg ik de dynmo eruit? want er is niet echt veel plaats, de spanrol zit in de weg maar ik zie niet waar ik die los moet doen.

kleijn (0), 15 jaar geleden

een passende sleutel op de spanrol zetten en tegen de vverdruk in ontspannen even opletten wat je doet kun je zelf wel op de riem letten hoe die zit groet willem2

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.