Opel 0: Bekend probleem: Auto slaat af wanneer toerental daalt

Beste lotgenoten en autokenners,

Jullie zullen dit probleem al vaker gehoord hebben. Mijn auto, een Opel Astra 1.8 station, bouwjaar 1996,benzine slaat af op het moment dat het toerental daalt doordat ik moet afremmen tot een lage snelheid. Hij loopt verder wel gewoon netjes zonder haperen en hij start ook gewoon goed als hij uitgevallen is..

Het gebeurt zowel bij een koude als warme motor, en er is niet een duidelijke oorzaak te herkennen. Net voor het uitvallen krijg ik een probleem melding van de motor (oranje motorteken)

Ik heb gezien dat dit vaker voorkomt en ik zou graag willen vragen aan iemand die hier ervaring of kennis van heeft, wat de meest voor de hand liggende oorzaak is en / of oplossing voor dit probleem?

Alvast enorm bedankt!

Erik

erikcappendijk

Geplaatst door erikcappendijk (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

had laats nog iets over glezen op de site iemand had een oplossing voor een opel omega: het kleine pijpje in het gasklephuis (carterontluchting) zou verstopt zitten ontstoppen of een mm uitboren moet het oplossen.niet uitboren terwijl ie er nog op zit.anders een lekke vacuumslangetje van de rembekrachtiger naar het inlaatspruitstuk.

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is inderdaad een kwaal bij de X18XE X20XEV en X22XE motoren:

deze link brengt je bij het befaamde carterontluchtins pijpje dat altijd dicht zit:

http://problemcar.nl/viewtopic.php?id=93...

gaatje 1mm groter boren doet m nooit meer verstoppen.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.