Opel 0: Verwarming valt weg (airco neemt over)

Als de Climate Control (CC) op 21 of 23 graden staat krijg je de eerste 15 tot 30 minuten lauwe lucht. Na deze tijd valt de warme lucht weg en gaat de airco koude lucht blazen. Als ik de CC dan op 27 graden zet dan nog krijg ik koude lucht. Als ik de CC dan op HI zet krijg ik warme lucht en stook ik mezelf uit de auto. Een graadje eraf en hij gaat weer koude kucht blazen. Zet ik de auto zo`n kleine twee uur stil dan heb ik op 21 graden weer zo`n half uur lauwe lucht en beginnen we weer van vooraf aan.
Wat kan hier aan de hand zijn?

edebree

Geplaatst door edebree (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 16 jaar geleden

Autogegevens ?

edebree (0), 16 jaar geleden

Opel Omega A, 1999 2,5 liter 6 cilinder turbo diesel (BMW motor).

Evita (0), 16 jaar geleden

[quote=edebree]Opel Omega A, 1999 2,5 liter 6 cilinder turbo diesel (BMW motor).[/quote]
Ik heb hetzelfde probleem met de mijne, een Omega B, 1996 2,5 liter TD automaat.
Nu in de koudere tijd krijg ik in het begin warme lucht en vervolgens enkel koud tot ik hem op HI zet.
In de zomer kwam er helemaal geen warme lucht net na starten, op welke temp. hij ook stond.

Ik zoek ook al een tijd de oplossing hiervoor, en ik kom van alles tegen, alleen geen echte goede oplossing behalve een nieuwe ecc te laten plaatsen.
Als dit nu zo'n groot probleem is (blijkbaar wel want ik kom deze vaak tegen op het net) dan moet er toch iemand een oplossing kunnen geven die niet zo veel kost als meteen heel die ecc te moeten vervangen......

Ik hoop ook op een goed werkend antwoord zonder hoge kosten.

edebree (0), 16 jaar geleden

Na veel zoekwerk en proberen toch de oplossing gevonden. Ik heb de ECC vervangen uit een sloop Omega. Alles werkt nu weer perfect. Gelijk bij het aanzetten van het contact na vervanging begon het gehele systeem zich goed te zetten (kleppen naar de juiste positie, ventilator naar 0). Gelukkig weer warme lucht.
De oude ECC bekeken en gezien dat het kleine ventilatortje wat lucht langs de thermostaat moet leiden niet meer werkte. Hierdoor heb je geen circulatie en daarom werkt de climat control waarschijnlijk niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel 0 of stel zelf een nieuwe vraag.