Opel Zafira: beslaan ruiten opel Zafira

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Help, ik wordt er helemaal gek van!!!

Onze Zafira (1.8, 2000) is de ene keer harstikke droog, en de andere keer beslaan alle ruiten. Het helpt echter geen mieter als je de kachel aanzet. Ja, na verloop van tijd, wordt de voorruit schoon, maar de rest blijf nat. Zet je de airco aan, dan is het in een mum van tijd verdwenen, echter zodra je die weer uitzet, dan zit het binnen 10 sec. weer helemaal dicht. We hebben de airco door laten spuiten, het intrieurfilter is vervangen, en er zit nergens een lek.

Ik hoop dat jullie iets weten op dit vreselijke iritante probleem.

B.V.D. Rita

bosm0220

Geplaatst door bosm0220 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 16 jaar geleden

Heb je al onder de matjes gekeken?
Er moet ergens veel vocht in de auto zijn.
Kijk ook naar de afwatering van de airco, of die niet verstopt is.
Deurrubbers controleren, kofferklep rubbers etc.

mvg,
Hans.

bosm0220 (0), 16 jaar geleden

Ja, we hebben de airco afwatering door laten spuiten, die is goed, er ligt nu water onder de auto als ie aanstaat, das eerder nooit zo geweest. En alle rubbers zijn nagekeken en op de brug hebben we de bodem bekeken, ziet er ook goed uit...

Groetjesss Rita

Kan het zo zijn, dat nu de aircoafvoer doorgespoten is, het even tijd nodig heeft, voordat het vocht verdwenen is... Ik bedenk ook maar wat hoor. En hoe kan het dan dat het de ene keer en wel is en de andere keer niet.

Astra27 (0) PRO, 16 jaar geleden

werkt je recirculatiemotortje wel? zo niet dan blijft ie dichtstaan en komt er geen verse lucht in de auto.

bosm0220 (0), 16 jaar geleden

Het lampje brandt niet als hij op de blower staat. Het lampje brandt wel op alle andere standen. Dus daar kijk ik dan naar en dan zet ik het op buiten op de voeten gericht, zodat ik zeker weet dat het lampje uit is. Dan zet ik hem vervolgens op de voorruit (blower). Dus in mijn beleving werk het dan toch???

Groetjes Rita

Opeltje (0) PRO, 16 jaar geleden

zet de kachel eens op vol blazen....en zet de uitstroom eens op een stand dat je het lampje kan laten branden......als je de recirculatie knop dan bediend behoor je te merken/horen dat de luchtstroom anders wordt.....zo niet motortje defect.

bosm0220 (0), 16 jaar geleden

Hoi, het klepje hebben we na laten kijken, en dat werkt goed. Verder is de auto nergens nat, maar zodra je de kachel aanzet, is het binnen 10 seconden helemaal beslaan... We hebben echt geen idee wat het zou kunnen zijn... Kan er misschiens iets verkeerd aangesloten zitten???

Groeten Rita

hoogfrequent (0), 16 jaar geleden

blijft er geen water onder paravan staan? (afdekdeel bij de ruitenwissers).

popey (0), 16 jaar geleden

Is de paravan wel goed op zijn plaats, zou ik controleren.
Zou niet de eerste keer zijn.

popey

jardon (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Heb veel last van beslaan van de ruiten van mijn Opel Zafira 1,8 2002, er staat water onder de vloer welke je kunt voelen bij het kleine luikje bij de passagierskant onder bij de deur.
Wie weet waar het water vanaf komt en hoe ik het kan oplossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.