Opel Zafira: Help, Zafira 2.0 Dti kort na aankoop een defecte Stuurmanagement

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Ik heb 15 dagen geleden, door een doorverwijzing via een relatie, een ex-lease Zafira 2.0 Dti Elegance uit 2002 gekocht/lease bij een handelaar van ex-lease Dealer autos maar helaas (achteraf gezien) zonder garantie. Let wel, we praten over een handelsprijs van 10.500 euro met 165.000 op de teller, dus een beetje behoorlijke auto verwacht je wel gekocht te hebben. Nu het probleem:

Na slechts 13 dagen na aankoop en 700 km verder kreeg ik van de week de Zafira niet gestart. De ANWB gebeld, monteur ging aan de slag met nakijken/testen, constateerde dat het de brandstofpomp is, toen later een oproep geplaatst bij zijn ANWB Helpdesk wat het nog meer zou kunnen zijn, 2e collega met auto kwam erbij en constateerde hetzelfde ´brandstofpomp´ omdat via directe diesel inspuiting de motor wel wilde aanslaan.

De ANWB heeft de auto, want rijden doet hij niet, getransferd naar een Opel dealer in mijn regio waar de brandstofpomp in januari dit jaar geheel is vervangen en omdat ik dacht nog garantie te hebben. Daar staat hij nu al enkele dagen want vandaag kwamen ze met hun analyse, het stuurmanagement is kapot en niet de brandstofpomp? Ze kunnen mij van alles wijsmaken? De verkopende autobedrijf wil niet of deels voor de enorme kosten opdraaien want zo zei hij .... je reed 2 weken geleden hier zonder problemen weg .... en zonder garantie, top service!!!

Ik word van het kastje naar de muur gestuurd en vertrouw zo langzamerhand niemand meer. Wie heeft tips De auto staat nog bij de dealer en kan niet rijden.

Bedankt alvast.

Zafira 2.0 Dti Elegance

Geplaatst door Zafira 2.0 Dti Elegance (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

opc8275 (0) PRO, 16 jaar geleden

tja , als de dieselpomp reeds vervangen is in januari vermoed ik niet da deze terug verrot zal zijn ;
een stuurdoos komt bijna nooit voor
misschien de retourdarmpjes van de mazout

bart840 (0) PRO, 16 jaar geleden

retourdarmpjes valt veel voor bij deze motoren en zeker ook de brandstofpompen maar aangezien deze al vervangen is ...
de injectuers ook al getest?(o-ringen ) komt ook freqeunt voor moet wel de nokkenas gedemonteerd worden ...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.