Opel Kadett: bezinelucht na starten

Bouwjaar: 1991

Mijn Kadett 1.4I heeft sinds een paar maanden een sterke benzinelucht na het starten. Lucht wordt daarna wat minder, maar je blijft behoorlijk benzine ruiken. Komt uit de buurt van de motor en door de ventilatie naar binnen. Er lekt zo te zien niets. De motor start en loopt prima (ook geen merkbaar olieverbruik)en het verbruik is met 1:14 normaal en niet hoger dan anders. Iets met het inspuitsysteem?

Groeten,
Douwe

deboer47

Geplaatst door deboer47 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Misschien benzineleidingen die door de leeftijd poreus geworden zijn. Berucht zijn de retourslangen vanaf de injectors.
Gr.
Paul

Cr (0), 18 jaar geleden

kijk welke slangen nat/poreus zijn bij je injectie/carburateur.
Dit komt vaak voor bij oude Opels met name de 6 cilinders en inderdaad vaak bij of in de buurt van de injectors.
Suc6 Cr

rottieroodmax (0), 18 jaar geleden

Kijk ook even onder de auto aan de passagierszijde.Daar zit een ronde bus met benzineleidingen er aan vast.Ter hoogte van de achterdeur.Deze willen ook wel eens lekken,omdat ze blootstaan aan de weersomstandigheden.

deboer47 (0), 18 jaar geleden

Heeft even geduurd, maar inmiddels alles gecontroleerd en waar verdacht vervangen. Benzinelucht blijft echter, vooral na het starten en stoppen. Komt uit de buurt van luchtfilter. Bij stilstaande motor zie je echter geen benzine in de inlaat lopen. Vermoed, dat het toch daar ergens gezocht moet worden. Doet mij denken aan de oudere SAAB's, die stonken ook altijd naar benzine. Er valt mee te leven zolang de boel niet in de fik vliegt. Er lekt niks dus dat zal wel meevallen. Waarvoor dient trouwens de ronde pot met benzineslangen, die bij deze kadett onder het linker voorspatbord zit?

groetjes,
Douwe

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

zou dat de boosdoener kunnen zijn? Is denk ik het koolfilter.. Vangt volgens mij benzinedampen op..

deboer47 (0), 17 jaar geleden

Uiteindelijk de oorzaak kort na de zomer gevonden. De auto had toen vrij lang stil gestaan (in de hitte) en bij het weer starten bleken beide benzineslangen bij de aansluitingen onder het luchtfilter te lekken. Deze (rubberslangen met weefsel zijn sowieso slecht). Vervangen door Gates benzineslangen en het probleem was over. Inmiddels is de Kadett verkocht en ik heb er niks meer over gehoord. Hartelijk bedankt voor alle bijdragen.

Douwe

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.