Opel Kadett: electrische storing? snap er niks meer van

Bouwjaar: 1984

Ik heb een kadett D gekocht en zit met een raadsel.
De binnenverlichting-achteruitverwarming en paniekschakelaar doen het niet en zit op het zelfde? stroomcircuit. Heb zitten zoeken waar het probleem kan zitten maar kan niks vinden, alle stekkers zitten goed en bij de zekeringenkast ook.
Is er iemand die weet waaraan het kan liggen?
Graag respons.
Cr

Cr

Geplaatst door Cr (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Kadett? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk maar eens goed naar de zekeringkast! Doordat men wel eens de zekering van de achterruitverwarming heeft vervangen, maar dan door een te licht exemplaar, smolt vaak de kast in elkaar ter hoogte van de zekering van de achterruitverwarming. De gevolgen heb je nu zelf ondervonden. De kast is er vrij simpel uit te wippen en de slechte cq. verbrandde verbinding(en) kun je overbruggen door de desbetreffende kabels bij de kast af te knippen en met 'n losse zekering weer te verbinden. Succes.

Cr (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je bericht,had ook gekeken bij de zekeringenkast maar niks te zien. Vanmorgen auto gestart en opeens deed mijn radio het niet meer, zekering kapot nwe ingezet en alles deed het opeens (klokje-binnenverlichting-paniekschakelaar!) behalve de achterruitverwarming niet. Weet niet hoe dit kan en ben bang dat het opeens terug komt, moet volgende maand op de apk.
Mocht je nog surgesties hebben dan hoor ik het graag.
Alvast bedankt, Cr

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

De achterruitverwarming werkt alleen maar als de motor loopt. Deze werkt via een ralais. Als je alleen het contact aanzet en heel gecontroleerd langzaam de schakelaar uittrekt, kun je horen of het relais inschakelt. Is dit niet het geval: schakelaar defect of relais, zekering ( slecht contact in de zekeringkast) of kabelonderbreking. Laat je niet op het verkeerde been zetten door 'n eventueel defect controlelampje in de schakelaar. Deze is los te vervangen. Eventueel met 'n spanningzoeker of voltmeter gaan meten bij de contacten van de achterruitverwarming in het achtertussenpaneel met draaiende motor en ingeschakelde verwarming geeft uitsluitsel of er spanning komt. Ook deze contacten in achterklep en tussenpaneel maken vaak slecht verbinding. Ook gebrek aan massa van de klep door aangeroeste scharnieren komt wel eens voor.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Optie tegen slechte massa van de achterklep: doe een draadje van de carroserie van de auto naar de achterklep.

Gaatje in de carroserie (binnen in de autoachter bij de achterklep), en een in de achter klep (binnen in de auto), maak aan een draadje 2 kabeloogjes, schroef het draadje met parkers in de carroserie en achterklep. zo ben je zeker dat er goede massa in de achterklep aanwezig is.

zorg dat t draadje lang genoeg is om de scharnier ruimte van de klep op te vangen.

Willem

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan Willem, maar pennen afschuren en invetten met kopervet werkt in 99,9 procent. Voordeel is dat je niet van die slordige draden hebt hangen.

Willem12089 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kunt het ook netjes weg werken hoor.

Dat ze bijv. in de ruimte tussen de klep en de carroserie komen te liggen als de deur gesloten is.

Willem

Cr (0), 18 jaar geleden

Willem & petje57, heb maar eerst de pennen geschuurd en ingevet!en hij deed het.Mijn 2e optie was dan wat willem zei want de gaten zijn goed waterdicht te maken dus jongens bedankt, deze kadett D zal nog wel ff doortuffen.
Cr

Petje57 (0) PRO, 18 jaar geleden

Weer 1 die in de groep van 99,9 procent viel!
Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Kadett of stel zelf een nieuwe vraag.