Opel Calibra: brandstofprobleem calibra

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16 klepper

hoi

ik heb een probleem met een calibra 16 klepper,hij loopt alleen op hoog toerental redelijk maar bij laag toerental of stationair verzuipt hij.het mengsel wordt om welke reden dan ook te rijk.er is ondertussen al heel wat benzine naar het carter in gelopen en heeft zich met de motorolie vermengd.het vreemde is als ik de storing wil uitlezen dan zijn er geen storingsmeldingen aanwezig.de bougies,verdeelkap,rotor zijn al verwisseld en de vonk bij de bougie is naar mijn mening krachtig genoeg.verder heb ik hem ook al laten lopen met de retourleiding afgekoppeld ,als ik de leiding naar een kan in hang dan komt er bij stationair lopen een redelijke straal uit ,als er gas gegeven wordt wordt deze straal minder .de injectors zijn ook al gedemonteerd geweest deze vernevelen de brandstof nog mooi en druppelen niet.heeft iemand dit probleem ook al eens gehad (en er natuurlijk een oplossing voor gevonden)

jo1

Geplaatst door jo1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 16 jaar geleden

C20XE:

Dat als je gasgeeft je retoerhoeveelheid afneemt kan wel kloppen, motor pakt dan ook meer benzine weg.

Brandstofdruk zelf al gecontorleerd?? tussen de 2.5 en 3bar hoort deze te wezen.

Temp senor (Blauwe stekker) al vervangen.

Slang naar de SFi kast niet gescheurd??

Lucht Massa Meter nog goed??

Slang van de LFR niet gescheurt

Gasklep positie schakelaar goed afgesteld en goede werking??

Heeft deze Traction control??

Hiermee hebben wij dit probleem ook gehad.

Dit hebben we opgelost door de ETC af te koppelen

Willem

jo1 (0), 16 jaar geleden

zo vandaag benzinedruk gemeten ,deze is 3 bar.luchtmassameter +temperatuursensor vervangen (uit lopende auto gemonteerd) maar nog altijd geen verbetering.hij krijgt zelfs zoveel benzine,zodat als de zekering van de pomp wordt verwijderd de motor nog ca 1 minuut op ingeveer 2000 toeren blijft lopen (zonder zekering de werkplaats in en uit rijden lukt makelijk) morgen wordt de injectie computer nog verwisseld,eens kijken of dit helpt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.