Opel Combo: Bubbels in expansievaaatje

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Vraagje, vandaag zag ik bij het verwisselen van een lampje bij de buren dat er gele smurrie op de peilstok en olievuldop zit. Naar aanleiding daarvan even met koude/ lauwe motor gestart en de dop van het expansievat gehaald. Je ziet dat hele kleine, fijne belletjes opstijgen vanuit de slang die onderaan het vaatje zit. Nog los van die mayo denk ik dan dat de koppakking lek is, of kunnen die belletjes ook komen door werveling?

Het zou dan een lek van uitlaat naar koelkanaal zijn, maar als dat zo is moet je bij afzetten van de motor toch weer koelvloeistof verliezen door de restdruk in het koelsysteem?

Vg
Erwin

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Combo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

RDijkstra (0), 10 jaar geleden

Smurrie aan je vuldop en peilstok komt door kleine stukjes rijden, waadoor de motor niet goed warm wordt (sludge vorming).
Het expansie vat is ervoor zodat de koelvloeistof daarheen kan "expanderen" door opwarming van de motor, ik denk dat deze fijne belletjes geen kwaad kunnen, de pomp circuleert namelijk ook de koelvloeistof rond.

Marjacq (0) PRO, 10 jaar geleden

Luchtbellen(tjes) is altijd foute boel in een koelsysteem. Een druktest uitvoeren bied uitsluitsel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.