Opel Combo: Stuurhuis vervangen Combo C

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 dti 16v

hallo,

ik zal me eerste heel snel even voorstellen (wel zo netjes) ik ben maaike kom uit eindhoven en werk bij een automaterialenzaak.

mijn vraag is. volgende week ga ik een stuurhuis vervangen van een combo c. hoelang denken jullie dat deze klus gaat duren?
en waar moet ik op gaan letten? hopelijk heeft iemand dit al eerder gedaan. en dan me nu alvast een beetje op weg helpen stel
dat er dingen zijn om extra op te letten. en natuurlijk wil ik graag even weten hoelang jullie er dan over hebben gedaan ivb met tijds druk!!!

alvast heel erg bedankt!!!!

Geplaatst door

maaike84 (0)

al 10 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Ligt volledig aan jezelf, hoelang dit zal duren. Máár als je onder tijdsdruk staat, láát dit dan doen! Voor een beginneling onder tijdsdruk zie ik het een en ander fout gaan.

Werkwijze; stuurkogels los aan fusé-zijde. Stuurkolom losnemen van het stuurhuis. twee brackets waarmee het stuurhuis vast zit gemonteerd verwijderen. Daarna zijdelings het cpl huis wegnemen. Terugbouwen in omgekeerde volgorde. Daarna laten uitlijnen. Incl. uitlijnen ben jij er ca. 6h. mee zoet.
In geval dat je stuurbekrachtiging hebt, zou ik eerst proberen om netjes de vloeistof af te tappen.

Ralf_Jensen 0
badge

10 jaar

vergeet de slangen niet los te halen van de stuurbekrachtiging, wellicht is het ook handig de stabilisatorstang te demonteren voor een beetje extra ruimte.

als je dit voor de eerste keer doet laat tijdsdruk dan helemaal geen rol spelen


gr Thorpe

thorpe 0
badge

10 jaar

dank jullie wel voor de reacties. morgen ga ik beginnen.

maaike84 0

10 jaar

En? En? is het allemaal gelukt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Combo of stel zelf een nieuwe vraag.